Дніпропетровська ОДА переходить на електронні підписи

Дніпропетровська ОДА переходить на електронні підписи

Фото: nalog.ru

В Дніпропетровській облдержадміністрації назавжди позбавляються паперової бюрократії. Близько 2,5 тисяч службовців обласної та районних держадміністрацій та комунальних підприємств Дніпропетровщини переходять на електронно-цифрові підписи та печатки. Першими електронні ключі отримали всі співробітники управління інформаційних технологій та електронного урядування ОДА.

«Електронне урядування – не майбутнє, а сьогодення. Дніпропетровська облдержадміністрація доводить це на власному прикладі. Перше управління вже отримало електронні ключі. Найближчим часом це зроблять всі обласні держслужбовці, за ними працівники районних адміністрацій», - наголосив Валентин Резніченко.

Керівник регіону додав, що, у першу чергу, електронний підпис оформлять ті, хто займається проведенням тендерів, документообігом та надає адміністративні послуги.

Такий підхід дозволить значно скоротити час обробки документів, надання адміністративних послуг та пришвидшить багато інших управлінських процесів.

«Кожен департамент самостійно буде визначатися із кількістю співробітників, які отримають електронний підпис. Однак наше управління перейшло на таку інновацією всім складом», - розповіла начальник управління інформаційних технологій та електронного урядування ОДА Тетяна Шаповалова.

Електронні ключі не лише пришвидшать роботу управлінців, а й стануть ще одним кроком до прозорих держзакупівель. Відтепер із системою ProZorro службовці зможуть працювати напряму за допомогою електронних ключів.

«Електронне урядування – успішна практика багатьох європейських країн. Там людина може, не виходячи з дому, отримати довідку, сплатити комунальні послуги, зареєструвати бізнес, оформити документи, а в деяких країнах – навіть проголосувати. Дніпропетровщина розпочала цей шлях. Система пручається. Але ми її змінемо», - зазначив Валентин Резніченко.

Дніпропетровщина почала активний перехід на систему електронного управління. Зараз в області вже запроваджено 35 електронних послуг. Людям полегшили життя в оформленні субсидій, закордонних паспортів, видачі довідок про доходи, несудимість тощо. Планується, що до кінця року в регіоні працюватиме 150 послуг он-лайн.

Дніпропетровська ОДА та підпорядковані їй заклади перейшли на систему електронних закупівель ProZorro. У дніпропетровських вишах успішно випробувано електронну систему «Конкурс», яка повністю виключає людський фактор при наборі майбутніх студентів.

Ссылка скопирована в буфер обмена