У Дніпропетровську лікуватимуть рак на найсучаснішому в світі обладнанні

У Дніпропетровську лікуватимуть рак на найсучаснішому в світі обладнанні

Фото: amsalemmedicalcenter.org

У Дніпропетровському радіологічному корпусі встановили надсучасний лінійний прискорювач. Цей високоточний апарат – останнє слово світової медицини в лікуванні раку. Він дозволяє опромінювати лише пухлину та практично не зачіпає здорові клітини. Вже наступного тижня завершаться роботи з підготовки спеціального приміщення, де розміщено обладнання. Далі прилад налаштують, дніпропетровські медики навчаться на ньому працювати. Планується, що перший пацієнт пройде лікування на лінійному прискорювачі вже на початку наступного року.

«Порівняйте перші автомобілі ЗІЛ і сучасні, комфортні та безпечні, машини. Так само можна сказати про обладнання для лікування онкології, - пояснює головний позаштатний радіолог департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Тетяна Бердова. - Звичайно, ми і зараз проводимо опромінення пухлин. Проте новий лінійний прискорювач – це останнє слово техніки, що існує у світі».

Лікування на лінійних прискорювачах принципово відрізняється від традиційної кобальтової установки, яка використовується зараз. Це обладнання дозволяє опромінювати пухлину, практично не зачіпаючи здорові тканини.

«Це більш просунуте лікування. До цього прагне вся променева терапія - шкідливу дозу дати пухлині, щоб її вбити, а здорові тканини не пошкодити, - розповіла Тетяна Бердова. – У радіологічному корпусі вже працює подібний прилад. Проте обладнання, яке встановлюється зараз, ще на «дві голови» вище. Воно більш точне, корелюється з диханням пацієнта та дозволяє лікувати дуже складні пухлини».

Лінійний прискорювач «Elekta Synergy» вже змонтовано. «Після монтажу обладнання потрібно було ще встановити кондиціонери, зробити вентиляцію, закрити кабелі, відрегулювати термодвері та зробити відеоспостереження. Ці роботи завершаться вже наступного тижня», - сказав в.о. головного інженера управління Сергій Горовець.

Після цього обладнання налаштують. Спеціалісти англійської компанії «Elekta» проведуть для дніпропетровських лікарів тренінги та допоможуть їм навчитися працювати з прискорювачем. «Першого пацієнта ми плануємо прийняти через 4-5 місяців», - зазначила Тетяна Бердова.





Комментарии (7)

КАК ТАК?

17:06, 17 сентября 2015

вот бы ещё квалифицированных врачей прибавилось.

Темнейший

17:48, 17 сентября 2015

Бугага, вот это написано - облучать только раковые клетки, а здоровые практически не трогать. Они что бородавки собрались выводить? так как иначе не зацепить здоровые клетки иначе невозможно.

18:35, 17 сентября 2015

Забыли проконсультировать цена такого лечения, простым людям туда попасть даже не светит,таких денег нет.

19:57, 17 сентября 2015

[Гость] Мария, в тысячке за катэ с полным обследованием (на контрате) 2000 нужно отдать. Сколько же на такой бандуре стоит пролечиться? Тысяч 10 за раз, не меньше

Риэлтор

23:06, 17 сентября 2015

Рак можно приглушить. Но не вылечить.

Темнейший

23:25, 17 сентября 2015

Так и есть, на жаль только продлить мучения :(

07:35, 18 сентября 2015

А бурят Кабздон поехал в Европу лечиться, вот лох!

Ссылка скопирована в буфер обмена