Криворожская епархия просит губернатора противостоять захвату церковного имущества (ПОЛНЫЙ ТЕКСТ)

Криворожская епархия просит губернатора противостоять захвату церковного имущества (ПОЛНЫЙ ТЕКСТ)

Фото: eparhia.com.ua

Криворожская епархия УПЦ во главе с митрополитом Ефремом просит губернатора Днепропетровской области Валентина Резниченко принять решение по прекращению захватов культовых сооружений и церковного имущества.

Об этом говорится в открытом письме к главе Днепропетровской облгосадминистрации, опубликованном на официальном сайте Криворожской епархии.

«Шановний Валентине Михайловичу!

Звернутися до Вас вимусили тривожні та сумні події, що відбуваються навколо древнього храму святого Миколая в селі Чумаки П’ятихатського району. Релігійна громада на чолі з настоятелем протоієреєм Іваном Юсиповичем довгі роки відроджувала древню православну святиню після безбожного лихоліття. На сьогоднішній день купкою амбіційних людей на чолі з депутатом Верховної Ради Юрієм Березою і фермерами Байсара В.Г. та Жидко С.В. штучно створюється релігійне протистояння зі спробою захоплення храму та передачею його в невизнаний в православному світі так званий «Київський Патріархат». До цього мали місце неодноразові погрози настоятелю фізичною розправою, а також некоректна поведінка зі сторони фермера Байсара В.Г.

Зважаючи на такі події, благочинним П’ятихатського району протоієреєм Олександром Пономаренком 9 вересня 2015 року були проведені загальні парафіяльні збори релігійної громади Свято-Миколаївської парафії Криворізької єпархії Української Православної Церкви в селі Чумаки П’ятихатського району, на яких присутні у кількості 82-ох осіб одноголосно визначили свою приналежність до канонічної Української Православної Церкви. Однак, незважаючи на це, 11 вересня 2015 року після закінчення богослужіння біля храму фермером Байсара В.Г. був спричинений новий конфлікт, у якому в образливій формі він зневажав духовенство та вірян, закидаючи погрози ненормативною лексикою. Усі намагання вирішити конфлікт мирним шляхом залишилися намарними.

Сьогодні, коли наша Україна переживає важкі часи, і на сході країни гинуть кращі сини, захищаючи мир і єдність всієї країни, а духовенство підтримує прагнення народу до миру і спокою, вказані особи під гаслом лицемірного «патріотизму» намагаються вирішити свої амбіційні справи через порушення церковного миру та громадського спокою.

Керуючись Законом України «Про свободу совісті та релігійні організації», нагадуємо, що ст. 17 Закону забороняє самовільне захоплення культових будівель чи привласнення культового майна, а рішення про перехід громади в іншу юрисдикцію може прийматися лише членами парафіяльних зборів під головуванням настоятеля храму.

Враховуючи подальші непоодинокі заклики до захоплення храму та маючи мету не допустити міжконфесійне протистояння та кровопролиття, просимо і закликаємо Вас з розумінням поставитися до цієї заяви та прийняти відповідне рішення по припиненню самоуправних протизаконних захоплень культових споруд та церковного майна.
Сподіваємось на Ваше розуміння та сприяння збереженню миру і спокою на нашій Дніпропетровській землі
», - говорится в открытом письме.

Комментарии (9)

23:03, 16 сентября 2015

Попам нужно больше зоиииита!

Kartashev

07:03, 17 сентября 2015

правильно роблять. геть московську банду з України!

07:20, 17 сентября 2015

id1626152660990043, читай внимательно. они относятся к украинской православной церкве.

Netfix

08:28, 17 сентября 2015

Данная церковь - УПЦ Московского патриархата. Насколько я поняла, часть религиозной общины хочет перейти в УПЦ Киевского патриархата, поэтому и возник конфликт. Делить денежные потоки всегда сложно.

07:21, 17 сентября 2015

Ты не прав всю жызнь ходили в ети церкви а теперь убрать бог один

Netfix

08:29, 17 сентября 2015

Если б еще вы и в школу ходили: "жызнь", "ети", пунктуация просто отсутствует.

LVC

08:15, 17 сентября 2015

Дармоеды и мошенники, наживающиеся на людских слабостях и страхах.

Антон

16:13, 17 сентября 2015

Может глубокоуважаемому служителю российской церкви напомнить что ни Крым, ни ДНР, ни ЛНР тоже не признана мировым сообществом, но ни один "честный" священник московии почему-то никуда не жалуется

00:21, 19 сентября 2015

В нас Українська православна церква на чолі якої є блаженніший митрополит Онуфрій, просто ми перебуваємо в молитвинній єдності з патріархом Кирилом та всим православним світом. Всі рішення приймаються в нас на синодах. А так званий "патріарх Філаріет" непризнаний ні одним світовим православним патріархом, він зробив розкол надів на себе патріарше облаченія і як клоун виступає, в його церквах немає благодаті Божої тому задумайтесь і покайтесь. В євангілії сказано "один Бог, одна віра і одне хрещення" да ми молимось одному Богу но є і ще одна віра не 10 не 100 а одна православна канонічна церква. Господь сказав не всякий хто говорить мені Господи піде в обителі мої. Поможи вам Господи держатися канонічної церкви. Амінь

Ссылка скопирована в буфер обмена