Шановні велосипедисти, будьте обережними та пам'ятайте про безпеку на дорозі!

Шановні велосипедисти, будьте обережними та пам'ятайте про безпеку на дорозі!

Фото: spokoino.ru

Останнім часом кількість велосипедистів на автошляхах Дніпропетровської області збільшується, тому ДАІ радить водіям автівок зважати на двоколісних сусідів по руху, а велосипедистам – не забувати про уважність та обережність на дорозі.

Варто пам’ятати, велосипедисти – одна з найбільш вразливих категорій учасників дорожнього руху, компактність велосипеду не гарантує йому належної безпеки, оскільки він знаходиться у загальному інтенсивному потоці транспорту та у будь – який час може зіткнутися з іншим транспортним засобом. Його стійкість під час руху на малих швидкостях досить мала і велосипедисту доводиться постійно маневрувати, щоб зберегти рівновагу.

Серед велосипедистів багато підлітків, які не завжди досконало вивчили ПДР та ще не в змозі швидко реагувати на дорожню обстановку, яка змінюється щосекунди. Якщо батьки дозволили своїй дитині користуватися велосипедом, вони в першу чергу, зобов'язані поставитися відповідально і навчити дитину основним правилам дорожнього руху, передбачити різноманітні ситуації, які можуть виникнути на вулично-дорожній мережі. Звертаємо увагу, що рухатися по дорозі на велосипедах дозволяється особам, які досягли 14-річного віку (п. 6.1 Правил дорожнього руху України).

Нехтування елементарними Правилами призводять до дорожньо-транспортних пригод та часто мають трагічні наслідки. З початку року на Дніпропетровщині в ДТП загинули 8 велосипедистів, з них 1 дитина. 128 водіїв двоколісних, з них 30 неповнолітніх, травмувалися на дорозі.

Велосипедисти – повноправні учасники дорожнього руху, тож зобов’язані неухильно дотримуватися ПДР та не виїжджати на дорогу без теоретичних знань та практичних навичок, обладнати свої двоколісні транспортні засоби звуковим сигналом та світловідбивачами: спереду – білого кольору, по боках – оранжевого, позаду – червоного та обов'язково використовувати велошоломи, бажано бути в яскравому одязі або мати світлоповертаючі жилети.

Як і будь-який транспортний засіб, велосипед перед поїздкою необхідно оглянути і переконатися в його справності. Нагадуємо, що заборонено керувати велосипедом з несправними гальмом або звуковим сигналом, у темну пору доби і в умовах недостатньої видимості – з вимкненою фарою і заднім ліхтарем чи без світлоповертачів.
Шановні велосипедисти! Рухаючись проїзною частиною, не змінюйте різко напрямок руху, застосовуйте вказівні сигнали для того, щоби на дорозі вас розуміли. Завчасно попереджайте про свої наміри інших учасників руху.

Тож ДАІ Дніпропетровщини вкотре нагадує водіям двоколісного транспорту про уважність та обережність за кермом. Пам’ятайте: дорожньо-транспортна пригода відбувається в одну мить, а її наслідки можуть залишити свій слід на довгі роки лікування або бути в загалі фатальними.

Будьте уважні і бережіть себе!


Комментарии (13)

Присвятейший

09:53, 10 сентября 2015

ПДД залог успеха для всех. Я водитель и велосипедист,могу сказать что в целом к адекватным велосипедистам водители нормально относятся,а не адекватных иногда и самому цокнуть головушкой об бардюрку и все окей.

10:47, 10 сентября 2015

Хрустики соблюдайте пдд!!!

11:00, 10 сентября 2015

Лучше б велодорожки сделали

11:09, 10 сентября 2015

[Гость] гость, Сомневаюсь, что велодорожки спасут. Как не на машина, так пешеход ситуацию услонит.

11:09, 10 сентября 2015

[Гость] гость, Сомневаюсь, что велодорожки спасут. Как не на машина, так пешеход ситуацию усложнит.

12:37, 10 сентября 2015

в наших условиях, езда на велосипеде это как бег с препятствиями, до цели доезжает не самый быстрый, а самый маневренный)

13:20, 10 сентября 2015

Ритуально агенство Эдем всегда с вами,может предастивить скидку и кридит,широкий ассортимент акссесуаров и услуг.

13:38, 10 сентября 2015

Аутисты не садитесь за руль велосипеда!Помните могут пострадать люди.

14:57, 10 сентября 2015

По пешеходке велосипед котить!!! Надо, а не проезжать по ней, возле нее.Молодые, не молодые лисапедисты

14:59, 10 сентября 2015

[Гость] Гость, молодец, читал ПДД, садись 5))

15:16, 10 сентября 2015

[Гость] Гость, а еще велосиедистам нельзя совершать левый поворот, уверн, что большинство велосипедистов об этом и недогадываеться))

16:49, 10 сентября 2015

[Гость] кафка, да и это правда.По городу часто видны такие неучи двуколесные.Обезопасить свою жизнь, жизнь других, выделив себя обязательно надо, а то внезапно выруливают с темноты.А сейчас темнеть рано будет.

d1pset44

10:30, 14 сентября 2015

По поводу левого поворота - не совсем правильно! "Повертати ліворуч або розвертатися на шляхах із трамвайним рухом і на тих шляхах, що мають більше однієї смуги для руху в даному напрямку"
Получается, если меньше 2х полос в одну сторону, то совершать левый поворот можно! Кстати, в правилах проезда регулируемых и нерегулируемых перекрестков это схематически подтверждается.

Ссылка скопирована в буфер обмена