Як отримати статус переселенця?

Як отримати статус переселенця?

Фото: bazaua.com

На питання щодо отримання статусу переселенця, відповіла заступник директора департаменту соціального захисту населення ОДА Валентина Сливна:

«Довідку про реєстрацію переміщеної особи видають в управліннях соціального захисту населення за місцем тимчасового проживання. Для цього потрібно прийти туди з паспортом та ідентифікаційним кодом. В отриманій довідці необхідно поставити штамп міграційної служби. Після цього установа соціального захисту надасть переселенцю адресну допомогу на проживання та житлово-комунальні послуги. Довідка про реєстрацію є підставою для отримання медичних, соціальних та освітні послуг.

Реєстрація діє півроку. Якщо за цей час людина не змінила місце проживання, процедуру потрібно пройти повторно. Вона не складна і не тривала. У службах соціального захисту черг не буває - прийшов з необхідними документами і відразу отримав довідку. За останніми даними на Дніпропетровщині перебуває більше 72 тисяч переселенців, а це приблизно 50 тисяч сімей. Загалом з початку конфлікту на Сході України регіональні служби соціального захисту, медичні та інші установи нашої області допомогли понад 100 тисячам донеччан і луганчан
».

Комментарии (1)

17:06, 02 сентября 2015

а вот интересно для себя а что людям делать долг в Луганске и Донбасе за камуналку растет

Ссылка скопирована в буфер обмена