Більше 340 додаткових місць створено у дитячих садочках Дніпропетровщини

Більше 340 додаткових місць створено у дитячих садочках Дніпропетровщини

Фото: sva-mama.ru

У 2015 році можливість відвідувати дитячий садок отримали 343 маленькі мешканці трьох міст та чотирьох районів Дніпропетровщини, повідомляють у департаменті освіти і науки ОДА.

7 додаткових груп відкрили у дошкільних закладах Дніпропетровська, Кривого Рогу, Павлограду, Нікопольського та Петропавлівського районів. Нові навчально-виховні комплекси з’явились в обласному центрі та Новомосковському районі.

Після ремонту відкрили три дитячі садочки – у Дніпропетровську, с. Кіровське Дніпропетровського району та с. Криничувате Софіївського району. В останньому дошкільний заклад не працював 10 років. Будівля була у такому занедбаному стані, що просто не могла приймати малюків. У 2014 році заклад відремонтували. Замінили всі труби, полагодили дах, встановили нові вікна та двері. На це з обласного та місцевого бюджету виділили близько 378 тисяч гривень. Садочок розрахований на 100 місць. Тепер тут зможуть виховуватись дошкільнята як з с. Криничувате, так і з прилеглих сіл, розповіли у Софіївський райдержадміністрації.
На Дніпропетровщині 960 дитсадків, у яких виховується понад 116 тисяч малюків.

Комментарии (3)

00:54, 01 сентября 2015

А місць у дітсадках як не було так і нема. Дитині 2 роки хоче піти до садку, а нам кажуть Вибачте але черга трішки змінилась і ви зараз останні в списку.

Frey

09:14, 01 сентября 2015

На всю Днепропетровскую область с населением 3,2 млн человек создали "аж" 343 места в детских садах. Капля в море. В Кривом Роге в группах списочно по 30-35 человек, хотя должно быть до 25, кроватей, шкафчиков не хватает. Детей могут водить в другую группу на сон. Воспитателям не доплачивают, все сидят даже не на ставке, а на 0,87 или 0,93 - зато каждый год рапортуем об экономии фонда зар. платы, и бухгалтера хвастаются норковыми шубами. С родителей при поступлении - входные, далеко не скромные, и без отчетности совсем. В группы моющие, постельное белье, мебель, ремонты - все делается за счет родителей, а по статьям бюджета должно финансироваться. Где деньги?

kretuno

11:14, 01 сентября 2015

В садике №145 в группе 54 ребенка... При том, что кроватей 25.

Ссылка скопирована в буфер обмена