Проблеми учасників АТО повинні вирішувати ми, а не самі бійці, - Ольга Горб

Проблеми учасників АТО повинні вирішувати ми, а не самі бійці, - Ольга Горб

Фото: Первый Криворожский

Створити на Дніпропетровщині єдиний координаційний центр, який оброблятиме інформацію про всі проблеми учасників АТО та членів їх сімей. З такою ініціативою виступили представники облдержадміністрації під час круглого столу на Всеукраїнському форумі волонтерів «ГромадаFest».

На круглому столі зібралися представники організацій, які надають допомогу учасникам АТО та членам їх сімей. Юристи, волонтери та представники Дніпропетровської ОДА обговорили координацію спільної роботи, щоб допомагати захисникам України та їх рідним максимально ефективно.

«Волонтери звикли працювати самостійно, - зазначила радник голови ОДА Ольга Горб. - Це не правильно, тому що жодна некомерційна організація не володіє такими можливостями, які є у держави. Тому керівник Дніпропетровщини Валентин Резніченко поставив завдання розробити проекти допомоги бійцям АТО та їх сім'ям, які ефективно працюватимуть в правових рамках. Потрібно змусити систему служити на користь людям».

Тому представники облдержадміністрації запропонували волонтерам і юристам об'єднати зусилля і працювати під єдиним крилом. «Наше завдання налагодити взаємодію всіх державних органів і волонтерських організацій. Надання допомоги має стати автоматичним, налагодженим механізмом. Тільки такою злагодженою роботою можна досягти результатів», - констатував радник голови ОДА Іван Начовний.

Дніпропетровська ОДА виступила з ініціативою - створити єдиний реєстр учасників АТО, який буде фіксувати всі проблеми воїнів і направляти їх для вирішення в відповідні служби: «Відправляти бійців від інстанції до інстанції - це не допомога. Хлопцям потрібне єдине вікно, де вони могли б висловити все, що їх хвилює, - пояснила Ольга Горб. - А вже ми - держоргани, волонтери, юристи - повинні вирішувати їх проблеми».

Комментарии (9)

16:35, 30 августа 2015

Проблеми учасників АТО, повинна вирішувати держава.

17:13, 30 августа 2015

Пока есть ато то есть и те кто греет лапы

19:01, 30 августа 2015

[Гость] , вот кто там"греет",нехай и "проблэмы"выришуе!

19:54, 30 августа 2015

На сайте вообще есть модератор, который должен фильтровать не цензурные выражения. А то уже надоело читать маты тех, у кого не хватает словарного запаса чтобы выразить свое мнение???

20:54, 30 августа 2015

Да что же это за война, которая держится на волонтерах,а?

21:31, 30 августа 2015

До каких пор мы помогая волонтерам,будем подливать масло в огонь,ну если сразу нам втирали что на нас реально напали россияне,то сейчас то...вроде ж всем все ясно!только теперь мы ещё и сами себе помочь должны.Интересно а нафига тогда нам правительство которое мы избираем,если мы и сами все можем!!!)

22:45, 30 августа 2015

Может как-нибудь волонтёрами на работу не выйти пару дней... Да и война прекратится?жаль только ребят наших !

Вася Рогов

23:13, 30 августа 2015

Лучше и не скажешь! Только попрошайки (более точное определение для наших волонтеров) тоже на людской доброте лапы не слабо греют. Почти два года уже "безвозмездно" трудятся, наверное потому столько оружия по стране гуляет, солдаты ж не будут шмонать тех кто им жрать привозит

Леонид

12:01, 31 августа 2015

Какие проблемы? Государство чётко должно было до АТО прописать все вопросы касающиеся бойцов которые в зоне боевых действий а всё оказывается наоборот не знают что и как делать , так вот бойцы теперь должны так же забить на государство как оно на них.Люди жизнью рискуют а те сидят деньги отмывают и пищат в раде .не правильно всё,хотя что в нашей старне правильно...зомбировали людей а теперь действие потихоньку заканчивается...зимой кажется мне будет 3 майдан..!!!!1

Ссылка скопирована в буфер обмена