В області триває операція «Мотоцикл»

В області триває операція «Мотоцикл»

Фото: rewalls.com

В прес-центрі ІА «МОСТ-ДНЕПР» відбулася прес-конференція на тему: «Статистика та профілактика аварій за участю мотоциклістів».

Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС України в Дніпропетровській області.

У прес-конференції брав участь інспектор відділу організації роботи ДПС УДАІ ГУ МВС, майор міліції Олександр Дунай.

Інспектор відділу організації роботи ДПС УДАІ ГУМВС України в Дніпропетровській області, майор міліції Олександр Дунай розповів, що в Дніпропетровській області з квітня по жовтень поточного року проводиться операція «Мотоцикл», з метою попередження ДТП за участю мототранспорту:

«З початку проведення операції, майже за 5 місяців в регіоні сталося 289 ДТП за участю мототранспорту, з них 241 ДТП з постраждалими (36 осіб загинуло, 277 отримали тілесні ушкодження).

Порівняно з аналогічним періодом 2014 року кількість ДТП знизилася. Основною з причин аварій є те, що більшість водіїв мотоциклів (зокрема мопедів) нехтують елементарними засобами пасивної безпеки (шоломи, екіпірування). За час проведення операції «Мотоцикл» зафіксовано 1877 порушень допущених водіями мототранспорту, з них 806 (40%) керування у нетверезому стані (у більшості мопеди, скутера). 161 одиниця транспортного засобу поставлено на стоянку тимчасового тримання затриманого транспорту. За порушення управління мототранспортом, без шолома призначено незначний штраф від 51 грн. до 85 грн», - розповів він.

Комментарии (7)

09:46, 27 августа 2015

Когда уже этих гаишников уберут!!! Показуха шо работают,а так только ждут на лапу...

sema

13:02, 27 августа 2015

хотя бы сkоты стариков не трогали, а то будет ехать дедушка на мопеде, так вы-бут мозги что и каски нет и прав, а придурки на скоростных мотоциклах как летали так и летают.

10:10, 27 августа 2015

Почему ГАИ не борется с мотоциклами без документов. 75% спортивных мотоциклов без документов.
Зачем трогать чопперы и круизеры,в 99% случаев эти люди соблюдают ПДД и имеют полный порядок с документами.

12:02, 27 августа 2015

[Гость] , а как с ними бороться?) как минимум их нужно остановить или догнать, а на чем гаи это будут делать?)как-то наблюдал картину, мимо ДПСников промчалось спортивное авто, да с такой скоростью, что я даже и не понял какая марка, так гайци не успели отехать от обочины, как той машины и след простыл))выключили мигалки и смиренно продолжили патрулироватие))))

10:36, 27 августа 2015

Ага, особенно по главным улицам за скоростной режим можно плпн на пол года сделать за ночь

Хитокири

16:05, 27 августа 2015

Количество ДТП снизилось по сравнению с прошлым годом не потому, что вы зажранные гаишники-твари проводите на бумаге операцию "Мотоцикл", а потому, что бензин подорожал.

00:30, 29 августа 2015

Спортивные догнать не могут вот и штрафуют дедушек на дельтах

Ссылка скопирована в буфер обмена