«Безпечна дорога до школи: ДАІ розпочала підготовку до навчального року»

«Безпечна дорога до школи: ДАІ розпочала підготовку до навчального року»

Фото: kievvlast.com.ua

Старший інспектор відділу профілактичної роботи УДАІ в Дніпропетровській області підполковник міліції Снітько Ірина розповіла, що з 20 серпня працівники Державтоінспекції розпочинають проведення комплексу заходів під назвою «Увага! Діти на дорозі!»: «Основна мета - недопущення дитячого дорожньо-транспортного травматизму, а також активізація профілактичної роботи, спрямованої на більш поглиблене роз'яснення неповнолітнім вимог Правил дорожнього руху та наслідків їх недотримання».

«Щорічно працівники Державтоінспекції напередодні нового навчального року у взаємодії з місцевими органами влади та управління освітою проводять комплекс заходів, спрямованих на забезпечення безпеки руху школярів, зокрема, для підготовки вулично-дорожньої мережі здійснюється обстеження ділянок, прилеглих до територій навчальних закладів. У перші три тижні навчання школярам нагадують про правила поведінки на вулично-дорожньої мережі», - повідомила вона.

«Заходи триватимуть до 20 вересня, сподіваємося, що спільними зусиллями вдасться досягти позитивних результатів і знизити до мінімуму кількість аварій за участю дітей. Звертаємося, передусім, до водіїв з вимогою неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху та перевезення пасажирів. Не забувати про пасивні заходи безпеки, використовувати ремені безпеки, для дітей молодшого віку - спеціальні дитячі крісла. Також звертаємось до батьків. Необхідно приділити більше уваги дітям, пам'ятайте - безпека ваших дітей, в першу чергу, залежить від вас. Не полінуйтеся ще раз нагадати дітям основні правила безпечної поведінки на дорозі, пройдіть з ними маршрут від будинку до школи, звертаючи увагу на особливості дорожнього руху. І звичайно, дотримуйтесь правил самі, адже ваші діти вчаться на прикладі дорослих, насамперед на прикладі батьків», - сказала вона.

Ірина Снітько зазначила, що завдяки системній роботі впродовж минулого навчального року та під час літніх канікул кількість дорожньо-транспортних пригод даного виду, в порівнянні з минулим роком, зменшилася на 23%. Однак, незважаючи на позитивну динаміку, діти продовжують ставати учасниками дорожньо-транспортних пригод. Вона повідомила, що з початку року в Дніпропетровській області сталося 179 ДТП за участю неповнолітніх: «В результаті ДТП 12 дітей загинули, 196 неповнолітніх отримали травми різної тяжкості. Із загальної кількості - 46 (26%) сталися з вини дітей, з них: пішоходи 28 ДТП (1 загиблий, 29 травмованих); велосипедисти 7 ДТП (7 травмованих); водії мототранспорту 7 ДТП (2 загиблих, 5 травмованих); водії авто 3 ДТП (3 травмованих). За час літніх канікул на території Дніпропетровської області в ДТП загинули 6 дітей (4 пасажири ТЗ, 2 водія мопеда), 104 травмувалися. Третина ДТП за участю дітей до 18 років сталося на території Дніпропетровська, 17,4% у м. Кривий Ріг. У більшості випадків у ДТП потрапляють діти віком від 7 до 14 років», - розповіла вона.

Начальник відділу організації дорожнього руху та нагляду за станом доріг УДАІ в Дніпропетровській області, підполковник міліції Едуард Зборец розповів, що з 1 серпня поточного року проводиться обстеження всій вулично-дорожньої мережі області: «Основна увага приділяється дорожнім знакам розташованих біля шкіл, так званих пристроїв примусового зниження швидкості («лежачих поліцейських»), освітлення, зелених насаджень, також перевіряється розташування і наявність знаків пішохідного переходу тощо. Загалом в рамках підготовки до нового навчального року вже виконано великий комплекс робіт, але є й ті, що необхідно завершити», - сказав посадовець.

«На сьогоднішній день з 936 шкіл на території Дніпропетровської області обстежено під'їзні шляхи до 486 шкіл, було встановлено 5 непрацюючих світлофорів, 660 пішохідних переходів, не позначених знаками пішохідний перехід, відсутні 115 дорожніх знаків «Діти», понад 130 дорожніх знаків «Обмеження швидкості поблизу навчальних закладів», близько 50 дорожніх знаків відсутні в місцях встановлення лежачих поліцейських, 2,4 кв м пошкодженого дорожнього покриття. За всіма даними недоліками виписано понад 20 приписів, 40 вимог, складено 15 адміністративних протоколів на посадових осіб комунальних дорожніх організацій і спрямовано 36 інформацій у відповідні організації. У Дніпропетровську остаточний термін з нанесення дорожньої розмітки заплановано на 26 серпня, встановлення дорожніх знаків - 30 серпня», - проінформував він.

Ссылка скопирована в буфер обмена