Увага! У Кривому Розі збільшились випадки грабежів

Увага! У Кривому Розі збільшились випадки грабежів

Фото: dialoginfo.org

Одним з найпоширеніших злочинів в нашому місті на даний час є грабежі. Цей корисливий злочин вчиняється відкрито з метою незаконного заволодіння особистим майном громадян.

Про це повідомляє інспектор РНГФ СДІМ Центрально-Міського РВ КМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області лейтенант міліції Бронецька О.В.

Предметом заволодіння, найчастіше, є ланцюжки надіті на шию потерпілого громадянина, переважно жінки, при скоєнні злочину після ривка ланцюжка, на шиї залишаються порізи чи інші тілесні ушкодження, а злочинець тікає швидше, ніж потерпіла особа оговтується та навіть не запам’ятовує прикмет злочинця, при чому доволі часто у злочинця залишається не цілий ланцюжок, а його частина, тож ті особи, які у подальшому скуповують цю річ не можуть не здогадуватись звідки вона, однак меркантильність скупників не дозволяє зателефонувати до міліції, та повідомити про злочинця, що б зменшило їх кількість та допомогло навести порядок на вулицях.

Грабежі переважно скоюються у вечірній час, на малолюдних вулицях, у скверах, паркових зонах відпочинку, біля кафе, кінотеатрів тощо. На відкритій місцевості злочинці найчастіше діють швидко і спонтанно: побачив, зірвав, втік. Потерпілі не завжди встигають роздивитись і запам'ятати прикмети їх зовнішності, так як спрацьовує фактор несподіваності. Найбільш поширені випадки, коли грабіжник зустрічає на безлюдній вулиці самотню жінку, підбігає до неї, вириває сумочку, мобільний телефон або зриває золотий ланцюжок і ховається в підворітті.

Особи, які вчиняють грабежі, часто не працюють, ведуть аморальний спосіб життя, систематично пиячать, вживають наркотики, засоби на задоволення яких добуваються злочинним шляхом. Значний відсоток серед них складають раніше судимі (як за ці, так і за інші злочини).

Тому, звертаючись до мешканців нашого міста та району міліція рекомендує дотримуватися наступних правил, щоб не стати жертвою злочинців:

  • Бути уважними до свого майна та не зловживати довірою до оточуючих.
  • Не носити при собі великі гроші, а головне, не показувати їх.
  • Жінкам не рекомендується надягати помітні золоті вироби, особливо вирушаючи в місто поодинці.
  • Намагатися уникати безлюдних місць в пізній час.
  • Якщо ви помітили, що за вами по вулиці довго йде одина й таж особа, зайдіть до магазину або іншого людного місця і поспостерігайте за ним.

У зв’язку з тим, що випадки грабежу почастішали, Центрально – Міським РВ за участю дільничних інспекторів міліції разом із СКР починаючи з 03.08.2015 року на території району впроваджено посилене патрулювання вулиць та громадських місць із залученням мобільних та піших груп , з метою забезпечення безпеки громадян та стабілізації оперативної обстановки, щоденно здійснюється патрулювання вулиць району в місцях можливих злочинів.

У разі, якщо ви стали жертвою чи свідком даного злочину, намагайтесь запам'ятати прикмети злочинця і не зволікаючи звертайтесь до працівників органів внутрішніх справ. Практика показує, що пограбовані жертвидеякий час перебувають у заціпенінні, потім йдуть додому, жаліються родичам і лише тоді повідомляють в міліцію. Але важливо пам’ятати, що грабіж — це злочин, який легше розкрити по «гарячих слідах».

Комментарии (16)

16:25, 24 августа 2015

Уже попа этим гопникам сделать то,что сделали с бандитами в послевоенной Одессе!

16:46, 24 августа 2015

[Гость] , да яйца им вырвать, и сразу все полечится, гуманность здесь никчему.

18:23, 24 августа 2015

[Гость] гость, а причём здесь героям слава? такие воры были, есть и будут всегда.

18:28, 24 августа 2015

[Гость] , гостям-дебилам закон не писан.

06:31, 25 августа 2015

А ху@ли- милиция с народом,правда?

20:45, 24 августа 2015

[Гость] гость, Шо ты морозишь утырок?

21:28, 24 августа 2015

[Гость] , шо фільму-фантазію "Ліквідація"про Давида Гоцмана до дырок насмотрелся?Заметно

21:27, 24 августа 2015

"господа" вот скажите, что вы такого друг о друге плохого знаете, что не можете адекватно и культурно обмениватся мнениями? Если вы хотите показать что вы умные люди и у вас есть свое мнение, то потрудитесь пожалуйста выражатся культурно. Честно говоря надоели потоки грязи, которыми вы тут поливаете друг друга и весь мир, или у вас словарного запаса нехватает? Если так то грош цена вашему мнению.

09:21, 25 августа 2015

[Гость] ДДД, да,"зарэчный"-это диагноз...

21:45, 24 августа 2015

Поздравляю с возвращением в 90-е.Тогда хоть метала было больше, а сейчас полезут в квартиры,дачи,гаражи.Цэ вже перемога,чи тике покращення?

22:01, 24 августа 2015

[Гость] страна 404, це-незалежність!Коли від тебе нічого не залежить!

11:23, 25 августа 2015

Доблесные менты!
Если не вмочь справится самим попросите двадцатовских....

17:36, 25 августа 2015

что же вы не пишете о грабежах в Лозоватке и убийствах?

17:48, 25 августа 2015

А гопота коменты пишет

21:18, 25 августа 2015

Золото сейчас 1000 грн за грамм ( было 300). Пора бы уже его снять с себя, чтобы насильно не сняли

Ссылка скопирована в буфер обмена