На Дніпропетровщині знизилася захворюваність на туберкульоз на 10%

На Дніпропетровщині знизилася захворюваність на туберкульоз на 10%

Фото: knews.kg

За півроку в Дніпропетровській області виявили понад 1,3 тис. хворих на туберкульоз – на 10% менше, ніж минулого року. Про це стало відомо під час наради з представниками місцевих органів влади та головними лікарями медзакладів регіону.


Заступник голови Дніпропетровської ОДА Олег Кужман зазначив, що цього року Дніпропетровщина збільшила фінансування на боротьбу з туберкульозом.


«З обласного бюджету на протитуберкульозні заклади виділено близько 170 млн. грн. – на 12 млн. більше, ніж минулого року, - розповів він. – Сімейні лікарі та терапевти відіграють основну роль в профілактиці та діагностиці туберкульозу. Ці заходи фінансуються з місцевих бюджетів. Виділяти кошти та відслідковувати цей процес – повноваження голів районів та мерів. Обладміністрація жорстко контролює, як місцева влада виконує свої обов’язки. Ми прийматимемо адміністративні рішення щодо недобросовісних керівників».


Головний позаштатний спеціаліст з фтизіатрії департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Наталя Гранкіна повідомила, що цього року краще фінансується і соціальна підтримка хворих.


«Соціальний захист – також повноваження органів місцевого самоврядування. За перше півріччя соціальну підтримку збільшено майже вдвічі – з місцевих бюджетів виділили 283 тис. грн. На ці кошти придбали продуктові набори для хворих. Найкраща ситуація в Кривому Розі», - сказала вона.


Наталія Гранкіна додала, що за останні півроку Дніпропетровщина підтвердила тенденцію до зниження захворюваності на туберкульоз. За 6 місяців зареєстровано 1327 хворих, що на 10% менше, ніж за такий же період минулого року.

Комментарии (11)

21:03, 21 августа 2015

Да на 10% меньше, вот только за детей забыли написать, которые без БЦЖ с мая 2014 года, с начало надо обеспечить прививками, а потом уже от Ставропольских отказыватся.

21:23, 21 августа 2015

Нынешней статистике можно ли доверять? Контроль, медкомиссии все продаваемо-покупаемо. Состояние здравоохранения в стране жопное.

22:11, 21 августа 2015

[Гость] Lil, правильно писать ЗДРАВОЗАХОРОНЕНИЕ

22:11, 21 августа 2015

В этом году они, такие молодцы, увеличили финансирование и и ужесточит контроль и сразу же снизилась заболеваемость на 10%!! Оперативненько!

А может просто снизился уровень выявляемости, и кол-во жителей области поменьше стало за счет погибших, тех кто сейчас участвует в АТО

00:09, 22 августа 2015

[Гость] мила, когда прочла статью, таже мысль пришла в голову

06:59, 22 августа 2015

да и показатели снизу приписали, сверху приписали и сами офигели что не все так плохо. на пркр

09:08, 22 августа 2015

Правильно на 10 то снизилось,кто в ато умер...а кто в тубдиспансере а кто и просто под кустом...Наслышан как у нас лечат от этой хвори!

katerinka

10:47, 22 августа 2015

Не верю!Не может быть!Кто кого и как обследует?Никто и никого практически!!

Вася Рогов

11:24, 22 августа 2015

З цим АТО вже скоро не буде кому хворiти

11:45, 22 августа 2015

сказали в киеве - войны нет, значит войны нет, сказали заболеваемость снизилась на10%, значит снизилась. Попробывали бы перечить и показать по факту, сразу бы кто-то без кресла остался.Только на кого эти показатели расчитаны, ведь госудпрство это не только Киев, и вряд ли в окопе или подвале противотуберкулезный диспансер

11:47, 22 августа 2015

сказали в киеве - войны нет, значит войны нет, сказали заболеваемость снизилась на10%, значит снизилась. Попробывали бы перечить и показать по факту, сразу бы кто-то без кресла остался.Только на кого эти показатели расчитаны, ведь государство это не только Киев, и вряд ли в окопе или подвале противотуберкулезный диспансер

Ссылка скопирована в буфер обмена