Реформа ЖГК у Кривому Розі: Чому майбутні мами повинні платити за свою вагітність (СЮЖЕТ)

Реформа ЖГК у Кривому Розі: Чому майбутні мами повинні платити за свою вагітність (СЮЖЕТ)

Фото: Первый Криворожский

Більшість майбутніх мам Кривого Рогу знають, які документи потрібні для отримання одноразової соціальної допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами.

Вагітна жінка повинна написати заяву, надати довідку з пологового будинку, та інколи надати акт, що завірений житлово-комунальним підприємством.

В соціальних мережах з’явилась інформація, що приватні ЖЕКи (а їх зараз більшість) беруть з майбутніх мам певну плату.

Сума незначна (приблизно 20-30 гривень), але якщо порахувати скільки в місті вагітніє жінок, а також скільки з них приходять за допомогою, можна зробити висновок, що приватне підприємство знайшло для себе непогане, а головне - безперервне джерело доходу.

Ми вирішили дізнатись, навіщо взагалі потрібен цей акт, та чому майбутні мами повинні сплачувати за свою вагітність приватним підприємствам.

В управлінні соцзахисту населення нам пояснили для чого потрібен цей акт. Після цього ми вирушили в ТОВ «Керуюча Компанія «Дом.Ком».

Нажаль, після тривалого очікування нам так і не відповіли на елементарне питання: «Чому майбутні мами повинні сплачувати за свою вагітність?».

Нам порадили звернутись до підприємства з письмовим запитом, що ми і зробили. Тепер чекаємо на відповідь.

Видео: Максим Горбацкий

Комментарии (6)

19:08, 13 августа 2015

я в 2009г брала справку в ЖКХ на Уфимской то меня тоже заставили за справку платить. На то время это было где то около 10 грн.

19:44, 13 августа 2015

Спасибо Вилкулу за реформу ЖКХ..это он приватизировал все ЖЕКи

ananajka

20:19, 13 августа 2015

А вы спросили у этой барышни вообще зачем собес требует какую-либо справку с Жэка? Вот выдержка из закона Украины из раздела "ДОПОМОГА У ЗВ'ЯЗКУ З ВАГІТНІСТЮ ТА ПОЛОГАМИ"
Стаття 8. Умови надання і тривалість виплати допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами
Підставою для призначення жінкам допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами є видана в установленому порядку довідка лікувального закладу встановленого зразка та довідка:
з основного місця роботи (служби, навчання);
ліквідаційної комісії для жінок, звільнених з роботи у зв'язку з ліквідацією підприємства, установи, організації;
державної служби зайнятості для жінок, зареєстрованих у державній службі зайнятості як безробітні.

Где в этом списке вы видете какую-либо справку из ЖЭКа?
Или такой вариант - при оформлении выплаты при рождении ребенка собес требует справку из ЖЭКа о составе семьи. Вот очередная выписка из закона, раздел "ДОПОМОГА ПРИ НАРОДЖЕННІ ДИТИНИ":

Для призначення допомоги при народженні дитини до органу праці та соціального захисту населення за умови пред’явлення паспорта або іншого документа, що посвідчує особу, та свідоцтва про народження дитини подається одним з батьків (опікуном), з яким постійно проживає дитина, заява за формою, встановленою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сферах трудових відносин, соціального захисту населення, та копія свідоцтва про народження дитини.
Даний перелік документів є вичерпним.

А где в этом списке вы вообще видите эту справку из ЖЭКа????
При чем в собесах разных районах нашего города список документов почему-то отличается.
Меня поражает, что беременных на сносях и только что родивших мамочек заставляют бегать по этим инстанциям непонятно зачем! Не говоря о том, что это еще и стоит денег.

Может я в чем-то не права, исправьте меня. Я оформляла выплату при рождении ребенка, с меня требовали в Саксаганском собесе справку из ЖЭКа. А чтобы эту справку получить, надо прописать ребенка в миграционной службе. Я настоялась в очередях на жизнь вперед!
Помощь по беременности я оформляла в Фонде социального страхования, так как я предприниматель. Справки из ЖЭКа там от меня не требовали. Но в очередях я настоялась не меньше.
Спасибо, что дочитали до конца, это просто крик души:)

21:21, 13 августа 2015

аnаnаjка, ну так почему вы не настояли в Саксаганском собезе на том, что требования справки с ЖЭКа сеть не законным? Вы знаете зачем они ее требуют? Чтобы прописать ребенка ну и соответственно увеличивается оплата коммунальных (в нынешнее время это тоже деньги немалые)! Хотя опять же прописка не является обязательной, я специально искала это в законе, нигде это не прописано.

ananajka

12:25, 14 августа 2015

Если честно, не настояла, потому что не люблю эти ссоры. Короче, трусиха я и это признаю. Здесь высказать - это одно, а там с этими тётками прирекаться - это совсем другое. Нашла для себя причины, что мне нужна эта прописка. В тот момент я была прописана у родителей, решила прописаться к мужу за одно с ребенком. Позже прописка понадобилась для оформления загран паспорта на ребенка. И по логике вещей за коммунальные за ребенка тоже надо платить. Платим по количеству прописанных человек мы за газ и за вывоз мусора. Тут не поспоришь - после рождения ребенка стали больше пользоваться газом (кипячение, подогрев воды, готовка покушать ребенку) та и мусора стало в 3 раза больше из-за подгузников. Я осознаю, что малая часть из этих денег доходит куда надо, но всё же... пытаемся идти в Европу, а увиливаем от лишних трат как украинцы:) ну это моё мнение

Likeman

20:47, 13 августа 2015

сами поставили так вопрос с подъё*ом, а потом ещё и удивляются, почему им на него не ответили

Ссылка скопирована в буфер обмена