В Кривому Розі 28 гуртожитків підпадає під приватизацію

В Кривому Розі 28 гуртожитків підпадає під приватизацію

Фото: imagestun.com

Прискорити передачу кімнат гуртожитків у приватну власність. Таке завдання поставив заступник керівника Дніпропетровщини Володимир Пруцаков на черговій нараді обласної робочої групи з приватизації кімнат їх мешканцями.
 
«До мене звертається багато мешканців гуртожитків. Намагаючись приватизувати свої кімнати, вони стикаються з проблемами і банальним нерозумінням того, що потрібно робити», - розпочав нараду Володимир Пруцаков.
 
Він зазначив, що, на превеликий жаль, в Україні житлове право мешканців гуртожитків – не захищено державою: «Начебто людина живе тут десятиліттями, а прав жодних немає. Приватизація кімнат для них - єдина надія стати власниками свого житла. Ми просто зобов'язані їм допомогти».
 
На нараді відзвітували криворізькі і дніпродзержинські представники робочої групи. У Кривому Розі 28 гуртожитків, в яких можна приватизувати кімнати. З 2009 року з 3,5 тис. кімнат у приватну власність перейшли 847. Не швидко йде робота і в Дніпродзержинську. З 678 кімнат у 12 гуртожитках, з 2012 року приватизовані 135.
 
Основною причиною такого сповільнення процесу називають небажання людей брати кімнати у власність. «Дуже дивно, думаю, що причина інша, - зауважив Володимир Пруцаков. - У мешканців гуртожитків виникають проблеми з отриманням документів, що підтверджують право на приватизацію. Часто людина елементарно не знає, куди їй бігти за черговим папером».
 
Заступник очільника області порекомендував членам комісії підійти до питання системно і неформально: «Робочі групи на місцях мають проводити регулярні засідання. Багато що залежить саме від тих, хто особисто знайомий з питанням. По-друге, давайте використовувати наші адміністративні можливості за призначенням - допомагати людям. Людина не знає, де отримати черговий документ - підкажіть. А краще - самі проявіть ініціативу. Ми маємо робити все, щоб у людей з'явилося своє житло», - зазначив Володимир Пруцаков.
 
Він підкреслив: «Ні в кого не повинно залишитися ілюзій - процес приватизації кімнат їх жителями перебуває під особистим контролем губернатора області Валентина Резніченка».

Комментарии (6)

13:19, 13 августа 2015

Да но если ты уже участвовал в приватизации то можиш забыть про это, даже если не выбрал положение метры. Лично с этим столкнулся, собрал все документы (даже справку что никакого другого имущества у меня нет), проплатил 420 грн и через месяц ответ мол вам отказано.

13:45, 13 августа 2015

Какие общежития именно будут приватезировать по Кривому рогу? Ждём не дождемся.В нашей стране не реально купить квартиру.А при наличии двоих детей в общаге жить не реально.Хотелось что бы это были не пустые слова.Меня интерисует общежитие 29 в Терновском р-не.Обещание закармили уже.Попробывали бы пожить в нашей шкуре.

16:56, 13 августа 2015

[Гость] Татьяна, по нарожают детей, а потом не знают че делать! На что вы рассчитывали?

00:00, 14 августа 2015

[Гость] , нынешнее правительство уверенно что рабов много не бывает! Размножайтесь!)

Sokker 1

20:23, 13 августа 2015

А при Союзе общага - это было временное явление, все ожидали получения (заметьте, получения, а не купли) квартиры. Не все, конечно, успели получить квартиры при "советской диктатуре", а теперь при "демократии" - им это даже и не светит.

00:05, 14 августа 2015

Sоккеr 1, так может союз и развалился, что не знали как должна работать экономика? Дораздавались))

Ссылка скопирована в буфер обмена