На дорогах Дніпропетровщини через спеку обмежили рух вантажівок

На дорогах Дніпропетровщини через спеку обмежили рух вантажівок

Фото: mvs.gov.ua

Автомобілям загальною вагою більше 24 тонн на дороги області – зась. Заборона діє при температурі, вищій за 28 градусів. Розпорядження про обмеження руху такого транспорту підписавочільник області Валентин Резніченко, щоб вберегти дорожнє покриття від руйнувань у спеку. На порушників чекає штраф. Про це стало відомо під час прес-конференції в Дніпропетровській ОДА.

В Дніпропетровській обласній державній адміністрації відбулася прес-конференція на тему: «Збереження доріг загального користування в спекотний період».

Вже кілька днів на Дніпропетровщині тримається спека, тому рух великовантажного транспорту обмежили. Про це водіїв попереджають спеціальні дорожні знаки на в’їздах в міста та райони. На стендах поруч розміщена інформація про місця, де можна перечекати спеку.

Заступник начальника з ремонту та експлуатаційного утримання автодоріг Служби автомобільних доріг Іван Лебединський розповів, що найнапруженіший рух в області на напрямках Дніпропетровськ - Миколаїв та Знам'янка - Луганськ - Ізварине. За добу цими маршрутами проїжджає до 30 тис. машин. З них 30% - вантажні. Саме вони в спеку найбільше псують дорожнє покриття.

«При температурі повітря понад +28 градусів втрачається несуча здатність асфальту, при такій температурі повітря температура асфальтового покриття може досягати +55 градусів, що приводить до його деформації. В даний час вантажний комплекс встановлений на трасі Знам'янка - Луганськ - Ізварине, цей напрямок на Кривий Ріг, 155 км, біля поста ДАІ. У разі встановлення, що транспортний засіб їде з перевантаженням, тобто, вага автомобіля перевищує 24 тонни, виписується штраф на перевізника, після оплати якоготранспортний засіб може продовжувати рух, але вже у вечірній час, коли температура повітря впаде», - повідомив він.

Начальник Укртрансінспекції у Дніпропетровській області Валерій Малий зазначив, що за 6 днів дії обмеження, з 22 липня були оштрафовані 6 перевізників.

«Якщо здійснюється перевезення вантажу з перевищенням вагових або габаритних обмежень, то відносно перевізника застосовуються фінансові санкції у розмірі 1,7 тис. грн. Крім цього, згідно із спеціальною формулою, оформляється плата за проїзд по дорогах. За 6 днів, з 22 липня нами накладені штрафні санкції в розмірі 6,8 тис. грн., а також виписана плата за проїзд дорогами на перевізників у розмірі € 667. Ці кошти в майбутньому використають на ремонт доріг», - сказав він.

Заступник начальник відділу ОДР УДАІ ГУ МВС України в Дніпропетровській області Олександр Бугаєв повідомив, що крім перевізника, штрафні санкції можуть бути накладені і на водія.

«При виявленні порушень нормативів, ДАІ додатково складає адмінпротокол на водія по ст.132 адміністративного кодексу України, сума штрафу становить 510-680 грн. Робота не є достатньо ефективною, тому що у нас в області є лише один вантажний комплекс», - сказав він.

Комментарии (3)

08:47, 03 августа 2015

Хуже уже не будет.

10:11, 03 августа 2015

[Гость] Павлик, а откуда у нас дороги взялись???? Одни направления....

10:54, 03 августа 2015

У нас эти ямы дорогой зовутся?

Ссылка скопирована в буфер обмена