В Кривому Розі проходить акція «Ремені безпеки – шанс на життя!»

В Кривому Розі проходить акція «Ремені безпеки – шанс на життя!»

Фото: gai.dp.ua

Співробітниками Державтоінспекції міста Кривого Рогу, на дорогах міста проводилась акція «Ремені безпеки – шанс на життя!».

В ході акції інспектори роз’ясняли водіям наслідки ДТП при яких водій не користується ременями безпеки, а також учасникам дорожнього руху роздавались пам’ятки з попередженням та роз’яснювальною інформацією про необхідність використання ременів безпеки.

Про це повідомляє прес-служба управління державної автомобільної інспекції в Дніпропетровській області.

Ремені безпеки – це засіб пасивного захисту, призначений для утримання водія та пасажирів автомобіля на місці в разі дорожньо-транспортної пригоди чи різкого гальмування. За рахунок запобігання інерції, ремінь безпеки зберігає людей від вторинних ударів при ДТП. За статистикою ремінь безпеки зменшує ризик загибелі при лобовому зіткненні в два рази,а при перекиданні в п’ять разів. 

Багато хто з водіїв та пасажирів вважають за краще не користуватися при їзді ременями безпеки, порушуючи при цьому вимоги Правил дорожнього руху, але багато хто не знає як швидко можуть настати страшні наслідки нехтування ременями безпеки. 

Так, згідно проведених експертиз з використанням спеціальних манекенів (краш-тест), при наїзді на перешкоду автомобілем на швидкості 80км/год. відбувається наступне:

  • Через 0.026 сек. Сила, яка в тридцять разів перевищує вагу автомобіля, зупиняє його рух на лінії передніх сидінь. В цей час пасажири продовжують рух зі швидкістю 80 км/год.
  • Через 0.044 сек. Водій ламає грудну клітку, через 0.05 сек. швидкість зменшується до мінімуму, а на автомобіль, водія та пасажирів починає діяти сила тяжіння, яка в 80 разів перевищує їх власну вагу.
  • Через 0.068 сек. Водій з силою в 9 тон вдаряється об приладовий щиток.
  • Через 0.092 сек. Водій і пасажир переднього сидіння одночасно врізаються головами в лобове скло, при цьому отримуючи смертельні травми голови.
  • Через 0.113 сек. Пасажир, що сидить за водієм – виявляється з ним на одній лінії та завдає йому новий удар сам при цьому травмуючись.
  • Через 0.15 сек. Все зупиняється. 

Тож шановні водії! Всього 0.15 секунди необхідно щоб зупинилося життя! 

За 6 місяців 2015 року тільки на території міста Кривого Рогу зареєстровано 171 дорожньо-транспортна пригода в яких 13 людей загинуло та 235 отримали травми різного ступеню тяжкості. 

При використанні ременів безпеки водіями та пасажирами, ці цифри були б не такими великими! 

Пам’ятайте – Вас чекають вдома! 


Комментарии (7)

15:39, 12 июля 2015

Пользоваться ремнем нужно, но штраф за неиспользование считаю нарушением свободы выбора.

_Alex_

21:25, 12 июля 2015

[Гость] Водитель, уважайте труд сотрудников автоинспекции, которым,не дай Бог конечно, отдирать таких "свободных" от лобового стекла

14:01, 13 июля 2015

_Аlех_, работники автоинспекции должны заниматься созданием безопасных условий для движения, а не палкой махать. Почему временные знаки выбоина не ставятся, не работают с автодром по устранению этих выбоин.

_Alex_

19:09, 13 июля 2015

[Гость] Водитель, знаки не ставят потому что их установка соизмерима со стоимостью "ямочного" ремонта, а насчет дорог - к правительству с их Автодором. ГАИ ремонтами не занимается

15:40, 12 июля 2015

Хорошая акция проводится!
Думаю, в любой машине вряд ли бы были лишние запчасти... Так что ремень там не для красоты!

17:30, 12 июля 2015

Инспекторам ГАИ надо не о ремнях побеспокоится, а о ямах на дорогах. Если в такую попасть - ни один ремень не поможет. Нет желания главному гаишнику написать предписание по этому поводу районным властям?

11:06, 13 июля 2015

Ремень это выбор каждого. Я не пристегиваюсь. Было ДТП если бы был пристегнут не выжил бы. Благо вылетел с машины до того как с нее сделали лепешку.

Ссылка скопирована в буфер обмена