Держава компенсувала 100 млн гривень підприємствам Дніпропетровщини за зарплатню бійцям АТО у 2015 році

Держава компенсувала 100 млн гривень підприємствам Дніпропетровщини за зарплатню бійцям АТО у 2015 році

Фото: patrioty.org.ua

Закон гарантує мобілізованим в АТО щомісячну виплату середнього заробітку. Витрачені на ці виплати кошти підприємствам повертає держава. Для цього у 2015 році Дніпропетровщина вже отримала понад 100 млн грн. Про це під час прес-конференції розповів заступник директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Юрій Петренко.

Юрій Петренко зазначив, що такі компенсації підприємствам передбачені з початку 2015 року.

«Механізм такий: підприємство перераховує працівнику середню зарплатню за місяць. Після цього подає до районного управління праці звіт, де вказує дані бійця та виплачену суму. Ця інформація надається Міністерству соціальної політики України, яке і компенсує підприємству витрачені кошти», - пояснив він.

У травні компенсацію від держави отримало 960 підприємств області. Вони виплатили зарплатню майже 5,5 тис. бійців на загальну суму понад 26 млн грн.

«Кабмін підготував законопроект, який передбачає посилення відповідальності за порушення соцгарантій військових АТО. Планується, що у разі несвоєчасної виплати зарплатні за кожного працівника роботодавець сплачуватиме штраф у понад 6 тис. грн.», - повідомив Юрій Петренко.

Ссылка скопирована в буфер обмена