До уваги рибалок! З квітня по червень ловля риби дозволена лише у спеціально відведених місцях

До уваги рибалок! З квітня по червень ловля риби дозволена лише у спеціально відведених місцях

Фото: alextv.zp.ua

З квітня по червень під час нерестового періоду риб рибалити дозволяється лише в спеціально відведених місцях. Департамент екології та природних ресурсів звертається до всіх рибалок Дніпропетровщини з проханням – чітко дотримуватися цієї вимоги. Порушники будуть притягнуті до відповідальності.

У цей період дозволяється лише любительський лов риби з берега на спеціально відведених ділянках однією поплавковою вудкою з одним гачком та спінінгом.

Інформацію щодо спеціально-відведених місць розміщено на сайті Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Дніпропетровській області –http://ryboohorona.dp.ua.

«У квітні – червні традиційно проводиться низка заходів з охорони водних ресурсів та збереження середовища їх існування у нерестовий період риб. Зокрема, забезпечується контроль за температурним, рівневим, гідрологічним, гідрохімічним режимами водоймів області, посилюється контроль за перевезенням риби. Перевірки проводяться на ринках та на берегах водоймів», - наголосив директор департаменту екології та природних ресурсів ОДА Руслан Стрілець.

Він додав, що порушення нерестовищ в період нересту риби може призвести до скорочення чисельності багатьох, зокрема цінних, її видів.

Під час нересту риби заборонено днопоглиблювальні, вибухові, гідротехнічні роботи, видобуток гравію та піщано-ракушкової суміші. Також забороняється пересування плавзасобів з двигунами на нерестових ділянках та ловля риби у водоймах під час її масового ходу на нерестовища, в період відкладання ікри і виходу з неї мальків. У період з квітня по червень заборона діє і на лов раків.

Ссылка скопирована в буфер обмена