Проект приладу для очистки води школяра з Кривого Рогу визнали кращим на міжнародному конкурсі

Проект приладу для очистки води школяра з Кривого Рогу визнали кращим на міжнародному конкурсі

Фото: bluefilters-kazan.ru

За підсумками фіналу Національного туру Міжнародного конкурсу «Енергія і середовище–2015» одинадцятикласник з Кривого Рогу Віктор Куриленко виборов І місце в одній з проектних номінацій. Ще одна перемога дісталася вчительці біології також з Кривого Рогу.

Про це повідомили в департаменті освіти і науки облдержадміністрації.

Загалом у фіналі конкурсного відбору взяли участь 45 робіт. Захист проектів проходив у лютому на базі Київського Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді. Про це повідомили в департаменті освіти і науки облдержадміністрації.

За результатами конкурсу учень 11 класу Криворізького гуманітарно-технічного ліцею № 129 Віктор Куриленко здобув перемогу у секції «Проекти на тему енергозбереження, енергоефективності та відновлюваної енергетики». Його роботу на тему: «Проточна очистка вод пристроєм ПЕХФК-1» конкурсне журі визнало гідною першого місця.

Пристрій, який розробив хлопець, «може бути застосований як один зі станів водопідготовки перед застосуванням тембральної очистки, що дозволить значно подовжити ресурс мембранних фільтрів, що в свою чергу дозволить знизити собівартість кінцевого продукту – очищеної води. Також ПЕХФК-1 може бути застосований як самодостатній пристрій для очистки у разі необхідності отримання технічної води. Також ПЕХФК-1 можна використовувати як мобільний модуль в тому місці, де існує потреба очистки води», - йдеться у презентації роботи.

Ще одну перемогу представники Дніпропетровщини здобули в номінації «Педагогічні роботи». Трійку лідерів очолила вчитель біології Криворізької загальноосвітньої школи І-III ступенів № 123 Ганна Шведун із розробкою «Заняття екологічного гуртка «Екологічне сафарі». Інтерактивна гра-подорож».

Загалом учасники інтелектуальної першості змагалися у 3 номінаціях. Зокрема, це «Проекти на тему з енергозбереження, енергоефективності та відновлюваної енергетики», «Інформування суспільства/пропаганда енергоефективності» та «Педагогічна розробка». Гаслом цьогорічного конкурсу стало: «Енергоефективність – найбільше, чисте і дешеве джерело енергії».

Разом з тим, ще п’ятеро фіналістів із Дніпропетровщини отримали почесні грамоти Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України.

Довідка:

В Україні Міжнародний конкурс «Енергія і середовище» проводиться десятий ювілейний раз в рамках міжнародного освітнього проекту SPARE та всесвітньої декади Організації Об’єднаних Націй «Освіта для сталого розвитку» Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді спільно з Національним координатором проекту SPARE в Україні (School Project for Application of Resources and Energy) громадською організацією «Екологічний клуб «Еремурус» та за підтримки Норвезького товариства охорони природи та INFORSE Europe (Європейська мережа розвитку сталої енергетики).

Ссылка скопирована в буфер обмена