За тиждень на Дніпропетровщині на 27,7% зросла захворюваність на гострі кишкові інфекції
Фото: freepik
Про це повідомляє Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб.
Серед захворілих 48% дітей. Протягом місяця в області кожен тиждень зростає захворюваність на гострі кишкові інфекції.
Щоб запобігти захворюванню на гострі кишкові інфекції, дотримуйтеся правил:
- Дотримуйтеся чистоти. Перед приготуванням їжі необхідно мити руки з милом. Чистим має бути посуд та інше кухонне приладдя.
- Розділяйте у приготуванні та зберіганні сирі й готові продукти — зберігайте їх у закритому посуді чи контейнерах. Бактерії, які спричиняють гострі кишкові інфекції, часто розмножуються в сирому м’ясі та морепродуктах. Пам’ятайте про це! Користуйтеся окремими ножами та кухонними дошками для обробки сирих продуктів.
- Дотримуйтеся технології приготування. Незбиране молоко необхідно кип’ятити. Яйця треба мити перед приготуванням, м’ясо та морепродукти — ретельно варити чи тушкувати. Доводьте страви до кипіння, щоби вони готувалися щонайменше за 70 °С.
- Зберігайте їжу за безпечної температури. Коли йдеться про харчування маленької дитини, страви, приготовлені для неї, бажано вживати відразу або протягом години після приготування, а якщо і зберігати при кімнатній температурі, то не більше двох годин. Не зберігайте їжу надто довго, навіть у холодильнику. Не розморожуйте продукти за кімнатної температури.
- Використовуйте безпечну та чисту воду й свіжі продукти. Для приготування страв використовуйте чисту або очищену воду. Не забувайте пояснювати дитині, що не можна вживати воду з відкритих джерел! Обирайте свіжі якісні продукти. Ретельно мийте овочі та фрукти, особливо, якщо подаватимете їх до столу сирими. Не використовуйте продукти, у яких закінчився термін придатності.