За тиждень на Дніпропетровщині знизилася захворюваність на Covid-19: на скільки
Фото: Перший Криворізький
Про це йдеться у Telegram-каналі голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука.
Виявили й 7991 випадків ГРВІ, що на 1,3% більше, ніж минулого тижня.
Також зафіксували 5 випадків кашлюку. Захворіли діти з однієї родини переселенців у селі Павлівка Кам’янського району.
В області зареєстрували й 167 хворих на гострі кишкові інфекції – це на 28 випадків більше, ніж попередньго тижня.
Для профілактики гострих кишкових інфекцій необхідно:
1. Дотримуватися правил особистої гігієни:
- мийте руки перед тим, як брати продукти чи готувати їжу;
- мийте руки після відвідування туалету;
- вимийте і продезінфікуйте всі поверхні та кухонне приладдя, які використовуєте для приготування їжі;
- захищайте кухню і продукти від комах, гризунів та інших тварин.
2. Не вживати продукти з вичерпаним терміном придатності:
- використовувати для приготування їжі тільки свіжі харчові продукти;
- при транспортуванні і зберіганні харчових продуктів використовувати чисту упаковку.
3. Окремо готувати і зберігати сирі та готові до вживання харчові продукти (сире м’ясо, птицю, рибу, овочі, фрукти тощо):
- для обробки сирих продуктів використовувати окремі кухонні прилади (ножі, обробні дошки тощо);
- добре прожарювати або проварювати продукти, особливо м’ясо, птицю, яйця і рибу;
- мити та обдавати окропом фрукти і овочі, особливо у разі споживання їх у сирому вигляді.
4. Дотримуватись відповідного температурного режиму при зберіганні харчових продуктів:
не залишати приготовлені харчові продукти при кімнатній температурі більш ніж на 2 години.
5. Використовувати безпечну воду:
- не пити воду з неперевірених джерел;
- вживати бутильовану воду, у разі неможливості придбання бутильованої води використовувати охолоджену кип’ячену воду;
- не купатися в непроточних водоймах, у місцях несанкціонованих пляжів, не заковтувати воду під час купання.
6. Не купувати продукти харчування у випадкових осіб або в місцях несанкціонованої торгівлі.
7. Уникати контактів з особами, які мають ознаки інфекційного захворювання.
8. При появі симптомів захворювання (підвищення температури тіла, головний біль, інтоксикація, блювання, рідкі випорожнення, біль у животі, висипання на шкірі тощо) своєчасно звертатися за медичною допомогою.
Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".