В Україні проведуть дослідження щодо вмісту трансжирів у продуктах

Фото: Canva

В Україні вперше проведуть дослідження щодо вмісту трансжирів у харчових продуктах.

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я в Україні.

Декілька фактів про трансжири та шкоду від них:

Трансжири - це специфічний вид ненасичених жирів, які зазвичай визнаються шкідливими для здоров'я. Вони поширені у запечених та смажених продуктах, промисловій випічці, закусках, кулінарних жирах, спредах та інших оброблених продуктах.
Кожного року півмільйона людей по всьому світу помирають через серцево-судинні захворювання, які були спричинені великою кількістю трансжирів у їхній їжі.

Споживання трансжирів може призвести до ішемічної хвороби серця, збільшити рівень "поганого" холестерину, сприяти розвитку ожиріння, раку, цукрового діабету та порушень імунної системи. Вилучення трансжирів з харчових продуктів може врятувати життя цілого покоління українців.

Більше ніж 60% українців регулярно споживають продукти, які містять трансжири. Водночас майже 30% респондентів переконані, що вони уникають трансжирів у своєму раціоні. Однак на практиці виявилося, що понад 70% з них споживають трансжири щонайменше 1-2 рази на тиждень.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) розробила та підтримує впровадження світового плану дій щодо відмови від трансжирів.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"