Як у Дніпропетровській області організували шкільне харчування
Фото: ДніпроОДА
Про це повідомляє Дніпропетровська обласна державна адміністрація.
«Для дітей має бути організоване повноцінне харчування. В якому вигляді – вирішує безпосередньо керівник навчального закладу. Аби було простіше визначитися, Держпродспоживслужба області разом з департаментом освіти і науки ОВА розробили рекомендації», — зазначила головний спеціаліст управління ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Маргарита Малишева.
Зазначається, що учням готують ланч-бокси, організували кейтеринг. Контейнери школярі можуть взяти із собою до укриття.
Є варіант опорної кухні. Це коли в одному населеному пункті, наприклад, три навчальні заклади. В одному готується їжа й доправляється до сусідніх.
«Ще використовують аутсорсинг. Залучають компанії, які готують обіди дітям на шкільних кухнях», — розповіла Маргарита Малишева.
У невеликій частині закладів діти не харчуються. Там уроки сплановані так, що на заняттях учні знаходяться лише кілька годин.
«Серед наших обов’язків — контроль за виконанням санітарних вимог. Перед початком навчального року фахівці Держпродспоживслужби залучались до комісій, які обстежували ліцеї та гімназії. Перевіряли стан їх готовності. Деякі мали порушення. Але всі недоліки усунули», – наголосила Маргарита Малишева.
Крім цього, у стравах виключені шкідливі продукти, газовані напої, обмежена кількість солі, цукру, жирів в стравах.
Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"