Як накрити бюджетний стіл на Новий Рік: три рецепти

Фото: Pexels

Святкування Нового 2023 року буде для українців зовсім не таким, як це було раніше. Проте зібратися з рідними за святковим столом все ж хочеться.

Щоб заощадити, можна приготувати бюджетні страви на Новий рік.

Редакція “Першого Криворізького” підготувала три рецепти, які не потребують багато витрат та часу.

Отже, перша страва — салат шуба, рецепт з солоними огірками.

Що знадобиться:

  • 300 гр картоплі;
  • 150 гр солоних огірків;
  • 2 яйця;
  • 100 гр моркви;
  • 100 гр цибулі ріпчастої;
  • 150 гр буряка;
  • 300 гр майонезу;
  • пучок зеленої цибулі.
Відварити буряк, моркву, картоплю і яйця, потім всі ці продукти натерти на крупній тертці. Викласти на тарілку шар картоплі, зверху — подрібнені солоні огірки і моркву.

Змастити майонезом, викласти ріпчасту цибулю. Ще раз змастити майонезом, додати подрібнені яйця. Знову змастити майонезом і завершити салат шаром натертого буряка.

Прибрати в холодильник на ніч, а потім подавати до столу, прикрасивши зеленою цибулею.

Наступний варіант — фарширована картопля з грибами.

Що потрібно взяти:

  • 6 картоплин;
  • 300 гр шампіньйонів;
  • 100 гр копченої шинки (можна без неї, якщо ви готуєте вегетаріанський варіант);
  • 1 яйце;
  • 50 гр твердого сиру.
Процес приготування легкий:

Картоплю потрібно ретельно помити, а потім трішки зрізати лише одну її сторону. Покласти тією стороною вниз, випікати за температури 200 градусів 15 хвилин (тут все залежить від сорту). Трохи охолодити готову картоплю, за допомогою ложки видалити трохи середини (повинен вийти "човник").

Обсмажити гриби, додати до них натертий сир, нарізану кубиками шинку, яйце та ретельно перемішати. Сумішшю зафарширувати картоплю і запікати ще 15 хвилин за температури 180 градусів. Готово!

Найпростіший, на думку редакції, рецепт — сирні конвертики.

Що вам знадобиться:

  • 3 упаковки плавлених сирків;
  • 2 лаваша;
  • 1 пучок зелені (на свій смак);
  • 1 яйце;
  • 3 зубчики часнику.
Як приготувати таку страву на Новий рік:

Зелень подрібнити та змішати з часником. Заздалегідь його пропустити через прес. Лаваш порізати на квадратики. Розподілити зелень, а потім покласти половину плавленого сирка.

Згорнути, щоб вийшли конвертики. Змастити з обох боків в збитому яйці та обсмажити.

Смачного!

Редактор: Тетяна Корник