Горіховий Спас 2022 року: топ-3 смачних рецептів з горіхами
Фото: 24 Канал
Рецепт рулетів з баклажанів та горіхової пасти
Інгредієнти:
- 2 баклажани;
- 1 склянка волоських горіхів;
- 5 – 6 гілочок кінзи;
- часник;
- олія для смаження;
- сіль.
Приготування:
- Наріжте баклажани скибками та засоліть на 20 хвилин. Вони повинні пустити сік та гіркоту.
- Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте на ній скибки баклажанів з обох сторін.
- Волоські горіхи подрібніть в блендері. Вичавіть часник та перемішайте горіхову пасту. Додайте нарізану кінзу та ще раз перемішайте.
- Викладіть начинку на баклажани та обережно загорніть в рулет.
Інгредієнти:
- 2 курячих стегна;
- 2 курячі гомілки;
- 3 столові ложки олії;
- 1 ріпчаста цибулина;
- 5 помідорів;
- 4 зубчики часнику;
- 1 чайна ложка цілого коріандру;
- 1 чайна ложка цілого кумину (зіра);
- 1/2 чайної ложки чорного перцю горошком;
- 1/2 чайної ложки зернят пажитника;
- 100 грамів волоських горіхів;
- чорний мелений перець;
- сіль;
- 1/2 пучка кінзи.
Приготування:
- На сухій розігрітій сковорідці підсмажте всі спеції та перекладіть до ступки. Ретельно змеліть їх, щоб відкрити аромат.
- Курку помийте та обсушіть паперовими рушниками. У глибокій каструлі або сковорідці з товстим дном розігрійте олію та обсмажте до золотистої скоринки курку.
- Наріжте цибулю півкільцями та додайте до м'яса, вичавіть часник та додайте спеції.
- Бланшуйте помідори та зніміть з них шкірку. Наріжте довільними шматками та додайте до м'яса. Тушкуйте все після закипання під кришкою на повільному вогні 40 – 50 хвилин. Коли м'ясо почне відставати від кісток – страва готова.
- Додайте до неї пасту з волоських горіхів, доведіть до кипіння чахохбілі. Присмачте спеціями за бажанням та посипте дрібно нарізаною зеленню кінзи.
Асорті з горіхів х медом на зиму
Інгредієнти:
- асорті сирих горіхів (волоський, мигдаль, кеш'ю, лісовий горіх);
- мед.
Приготування:
- Ретельно простерилізуйте банки, в яких будете закручувати горіхово-медову суміш. Також простерилізуйте і кришки.
- Для цієї вітамінної бомби можна використовувати будь-які горіхи. Важливо, щоб вони були сирими. Так у них збережеться максимум вітамінів.
- Викладіть горіхи в банки та залийте рідким медом. Щільно закрийте все кришками та зберігайте в прохолодному, темному місці.
Щоб дізнаватись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"