Через які продукти криворіжці хворіють на кишкові інфекції

Фото: Freepik (ілюстрація)

За минулий тиждень у Кривому Розі десятки містян захворіли на кишкові інфекції, спричинені різними факторами передачі.

Про це повідомляє «Перший Криворізький» із посиланням на фейсбук-сторінку Криворізького районного відділу обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Із 4 по 10 вересня у Кривому Розі зареєстрували 30 хворих на гострі кишкові інфекції, серед них 16 – діти. Серед факторів передачі:
  • м’ясні вироби – 33,3%;
  • овочі – 13,3%;
  • яйця – 6,7%;
  • молочні та рибні продукти – по 3,3%.

У Кривому Розі за цей же період зросла кількість хворих на коронавірус. Фіксували також поодинокі випадки туберкульозу органів дихання, вітряної віспи, скарлатини, педикульозу, аскаридозу.

Для профілактики інфекційних захворювань потрібно:
  • слідкувати за особистою гігієною, мити руки;
  • уникати контакту з хворими;
  • вакцинуватись від вакцинокерованих хвороб – туберкульозу, гепатиту В, кору, епідемічного паротиту (свинки), краснухи, дифтерії, правця, кашлюка, поліомієліту та хіб-інфекції;
  • дбати про безпеку харчових продуктів.

При перших симптомах захворювань звертайтеся до лікаря.