Сезон свіжих овочів і фруктів: ціни на ринках Кривого Рогу в травні
Фото: Перший Криворізький
Лікарі та дієтологи наголошують: вживайте більше свіжих овочів і фруктів, адже вони збагачують організм вітамінами та мінералами. Та важливо пам’ятати: перед вживанням ретельно мийте сезонні овочі та фрукти під проточною водою — це допоможе уникнути кишкових інфекцій та отруєнь.
Читайте також: Що і на скільки подорожчало на полицях супермаркетів Кривого Рогу у травні.
Актуальні ціни на ринках Кривого Рогу:
Овочі:
- перець — 155-185 грн/кг,
- помідори — 95-185 грн/кг,
- огірки — 65-95 грн/кг,
- редис — 85 грн/кг,
- кабачки — 100 грн/кг,
- баклажани — 150 грн/кг,
- ріпчаста цибуля — 25-45 грн/кг,
- червона цибуля — 35-50 грн/кг,
- картопля — 35–60 грн/кг,
- буряк — 40-80 грн/кг,
- морква — 55 грн/кг,
- капуста стара білокачанна — 75 грн/кг,
- капуста молода — 65 грн/кг,
- пекінська капуста — 100 грн/кг,
- цвітна капуста — 135 грн/кг,
- горох — 350 грн/кг.
- яблука — 45–75 грн/кг,
- виноград — 150–300 грн/кг,
- груші — 140–160 грн/кг,
- банани — 85–90 грн/кг,
- лимони — 130 грн/кг,
- мандарини — 120–190 грн/кг,
- апельсини — 80–160 грн/кг,
- гранати — 350 грн/кг,
- грейпфрут — 100 грн/кг,
- диня — 140 грн/кг,
- слива — 350 грн/кг,
- нектарин — 350 грн/кг,
- кавун — 185 грн/кг.
- кріп, петрушка, зелена цибуля — 20 грн за пучок (близько 30 грамів).
- куряче філе — 203 грн/кг,
- свинина — 130–230 грн/кг,
- сало — 100–220 грн/кг,
- яловичина — 160–270 грн/кг.
- вершкове масло — 255–470 грн/кг,
- молоко — 35-70 грн/л,
- яйця — 43–65 грн за десяток.
Нагадуємо: не забувайте про гігієну та ретельне миття овочів і фруктів, адже здоров’я — завжди на першому місці.