Кривий Ріг може залишитися без опалення через мільярдний борг "Нафтогазу"

09:03, 02 сентября 2019

НАК "Нафтогаз України" звертає увагу на критичну ситуацію із заборгованістю за природний газ одного з найбільших виробників тепла міста Кривий Ріг - АТ "Криворізька теплоцентраль" АТ "Криворізька теплоцентраль" перед початком опалювального сезону заборгувало НАК "Нафтогаз України" 1,760 млрд грн. Згідно із законодавством, для відновлення газопостачання перед початком опалювального сезону тепловиробник має сплатити "Нафтогазу" не менше 1,170 млрд грн", - йдеться в повідомленні. Водночас "Нафтогаз" запропонував криворізькій владі й Фонду державного майна, який здійснює управління АТ "Криворізька теплоцентраль", вжити негайних заходів для погашення заборгованості та забезпечення своєчасного початку опалювального сезону в Кривому Розі.

....Ще в період з 2008 року до 2013 року КПТМ "Криворіжтепломережа", закуповуючи оптом теплоенергію у ДП "Криворізька теплоцентраль", поставляло її криворіжцям. Підприємство успішно збирало гроші з населення за послуги опалення, активно при цьому задіюючи адмінерсурс. Так, бюджетники і працівники гірничо-збагачувальних комбінатів добровільно-примусово писали заяви про згоду на відрахування із заробітної плати на оплату комунальних послуг.При цьому, КП "Криворіжстеплосеть" за час такого посередництва накопичила борг перед своїм постачальником ДП "Криворізька теплоцентраль", гигантську суму у розмірі 1,2 мільярда гривень. Ділові відносини між підприємствами закінчилися в 2013 році, а боргові зобов'язання так і залишилися несплаченими. У жовтні 2013 року Господарський суд Дніпропетровської області задовольнив позов прокуратури Центрально-Міського району Кривого Рогу, згідно з яким повинно було бути запроваджене обов'язкове стягнення заборгованості, втім, його не відбулося. Якщо згадати, то у 2013 році у руля Дніпропетровської області стояли представники когорти "Партії регіонів", першим віце-прем'єром уряду Миколи Азарова тоді був Олександр Вілкул, а містом Кривий Ріг керував батько - Юрій Вілкул, то можна лише здогадуватися, за сприяння або ж потурання кого державне підприємство фактично доводилося до банкрутства...

преступление зимний период бедствие газовый

Комментарии (17)

Тaмeрлан

12:04, 05 сентября 2019

Арсеній Яценюк, а ще розвивати сонячну, вітрову та особливо біогазову енергетику!!!

Тaмeрлан

12:05, 05 сентября 2019

Кожне вільне місце на даху - вітряку!!! Та кожне вільне місце стелі - сонячній батареї!!! Ну і газ з каналізації викачувати...

ivan68

11:22, 02 сентября 2019

Граждане «воры в законе», объясните своим коллегам из правительства, что грабить стариков и бедных западло.

kok

12:25, 02 сентября 2019

Вообще какая то странная ситуация. Выступает руководство города и орет в никуда - долги не платят... отопления не будет. Вопрос а власть где ? Где судебные иски к неплательщикам? Где реформы власти по решению этой проблемы? Власть самоустранилась от проблемы и приводит остальных граждан к холодомору - натуральному геноциду. Это что попытка дестабилизировать положение в городе где и так половина терпеть не может власть? Хочется беспорядков ? Так вам реально и гвардия не поможет.

kok

14:56, 02 сентября 2019

А теплоцентраль может ?

solidvann

16:30, 02 сентября 2019

kok, вы, видимо, не смогли осилить текст, который здесь ТС привел. В тексте же сказано:
"КПТМ "Криворіжтепломережа" бабло с населения за тепло сбивало, привлекая в качестве рэкетиров местную власть. Но сбитое бабло до поставщика тепла ДП "Криворізька теплоцентраль" не доходило. Из-за чего теперь у КПТМ перед ДП долг.
Так что местная власть была "глубоко в теме". И вы её абсолютно зря обвиняете в бездействии. Они действовали очень активно, но в своих интересах.

kok

16:51, 02 сентября 2019

Без бутылки не ра..... тьфу ты без Зеленского не разобраться.

solidvann

11:53, 03 сентября 2019

Вера в доброго царя - что может быть хуже?..

berenbelgarion

16:10, 03 сентября 2019

тут не віра в доброго царя, але надія на те що ВОЗ дзеленькне Баканову (чи ще кому) щоб розібрались з нашими чортами...

solidvann

09:53, 04 сентября 2019

При том, что это вообще не компетенция президента.

Тaмeрлан

12:08, 05 сентября 2019

kok,ага, який рік вже про ті борги розповідають...а нам то, що у кого їх немає? Відріщатись теж не можна...ну і що далі??

Вася

14:23, 02 сентября 2019

Каждый год одно и тоже надоело это нытье да не включайте его уже это тепло дайте возможность поставить автономку

solidvann

14:05, 03 сентября 2019

"Детективы НАБУ, исполняя решение суда, расследуют возможное присвоение средств должностными лицами коммунального предприятия тепловых сетей «Криворожтеплосеть». На данный момент детективы изучают факты открытия предприятием счетов в банках, которые не являются счетами со специальным режимом использования.
...
Сторона обвинения настаивает, что реквизиты указанных счетов предоставлялись работниками и должностными лицами «Криворожтеплосети» потребителям тепловой энергии. После – на них перечислялись деньги, полученные от потребителей. В конечном итоге, эти средства присваивались."
Но это ж НА*БУ - контора с 0 результатами пока что.

Тaмeрлан

12:10, 05 сентября 2019

solidvann, може Зе призначить нового керівника, такий закон вже прийняли, і справи розкрутять...

solidvann

14:18, 05 сентября 2019

По АМКР первое дело порешали уже. Теперь ещё какие-то черти туда пришли, чтобы тоже порешать и себе в карман. Ты это назваешь "справи розкрутять".
"Царь хороший - бояре плохие."

Ссылка скопирована в буфер обмена