Альтернативні джерела видобутку біологічного газу

17:07, 05 ноября 2018
З настанням осінньо-зимових холодів, кожен мешканець країни замислюється, чим зігріти свою оселю та на чому приготувати їжу. Більшість мешканців користуються природним газом. Але на сьогодні не кожен може собі дозволити користування природним газом - хто через брак коштів, а хто через його відсутність. Але деякі умільці навчилися його видобувати альтернативними методами - під час бродіння відходів тваринного або рослинного походження та ін. Тому будь ласка прошу серйозно віднестися до цього питання та поділитися доступними, безпечними та ефективними методами видобутку біогазу. Нагадую, що тут обговорюємо лише видобуток та користування біологічним газом як енергоносієм, тому інші енергоносії (тверде паливо, електроенергію та ін.) не пропонувати. Дякую за увагу.

Комментарии (34)

Эйяфьядлайекюдль

18:07, 05 ноября 2018

Ты давно перестал быть забавным.

Пауков

20:07, 05 ноября 2018

Посторонним В. Близько чверті енергетики Німеччини це біогаз. Мермедес, МАН випускають вантажівки на біогазі. Такий двигун в нових МАЗах стоїть що по місту їздять.

Эйяфьядлайекюдль

20:26, 05 ноября 2018

Смысл поста Алоизия Люцеферовича понять хочу. Обратить внимание общественности? Обратил, даже фуражкой капитана очевидность помахал для этого. В качестве агитации? Мол, переходите. Как ты себе это видишь? Это руководство к действию? Необходимы установки для переработки, создания и поддержания давления в системе, распределители и т.д.. И не кустарные установки! Оглянись. Здесь есть такие люди?Это невозможно воспринимать иначе, чем стеб. Но уже не смешной.

Пауков

08:17, 06 ноября 2018

тамерлан1944 Та ти шо? Добре що французи цього не знали, а то б завод досі купували газ та переплачував за утилізацію відходів.

Пауков

08:15, 06 ноября 2018

Посторонним В. В Кривому Розі є такі установки. Дріжжовий завод вже 4 роки природнього газу не купує, використовує біогаз з власних відходів. Такі установки можна робити на підприємствах харчової промисловості, на станціях аерації (скільки їх у нас ?). В сільській місцевості де є пташники, корівники, свинарники. Агрофірми сьогодні вже інвестують у біогаз.

Эйяфьядлайекюдль

08:32, 06 ноября 2018

Ты продолжаешь перечислять промышленные объекты. К потребителям из числа населения эта тема никаким боком. Я не против использовать биогаз дома. Есть решение для этого, начиная от подходящих для домохозяйства размеров оборудования, заканчивая согласованием со всеми службами?

Эйяфьядлайекюдль

13:21, 06 ноября 2018

Компостная есть, вещь, конечно! Очень упрощает сборы мусора.

Пауков

12:36, 06 ноября 2018

Посторонним В. Тю. А як раніше? Гівенечко з під корівок та свинок складали біля двору, воно перегнивало (з виділенням метану), перетворювалось на гній, яким удобрювали городи)))) Силосні та компостні ями за сараями)))) А в тих приватних секторах, де нема центральної каналізації?
Якщо серйозно, то сам бак (міні метантенк) під землю ховається. І це не стільки через естетику, скільки через термоізоляцію. Доречі переброджений субстрат є гарним добривом. Взагалі тема цікава і актуальна. Різноманіття варіантів технічних рішень досить велике. А ще, це вирішення питання поводження з відходами.

Эйяфьядлайекюдль

12:23, 06 ноября 2018

Я представляю хранилище запасов в частном дворе... Ну, не знаю))

Пауков

10:47, 06 ноября 2018

Посторонним В. А ви у сусідів забирайте. Беріть плату чуть дешевше ніж Екоспецтранс, і буде вам субстрат для установки)))) Он шведи ж імпортують сміття, свого не вистачає.

Пауков

08:53, 06 ноября 2018

Посторонним В. Біогазова установка для приватного домогосподарства стартує від 15-20 тис грн. Головний критерій - постійна наявність органічних відходів (залишки їжі, відходи тваринництва, огороду).Критерій вигідності - достатня кількість відходів. Бо в наших кліматичних умовах взимку треба вагому частку енергії повертати на підігрів метантенку. Для порівняння, в Бразилії такі невеликі установки дуже розповсюджені, бо там тепло зимою і ефективність їх виростає. Надлишкове тепло чи енергія від промустановок цілком може використовуватися для потреб житлових домогосподарств. Або напряму до порядрозташованих, або через теплокомуненерго.

Эйяфьядлайекюдль

10:34, 06 ноября 2018

Понятно. Спасибо. Мы столько не едим)

Шорик

18:44, 05 ноября 2018

Бандерiвець Яценюк, ходишь по-большому месяц в ванную свою, накапливаешь там свои отходы биомассы, накрываешь это все постоянно пленкой, там скапливаются газы и ты через отверстие в пленке вставляешь трубку и откачиваешь биогаз себе на газовую плиту. ПОНЯЛ СХЕМУ?

Троллейбус Автобусович

09:08, 06 ноября 2018

Для усиления процесса брожения можно добавить дрожжи в ванную. Главное не переборщить, иначе возможна утечка субстанции за борт ванной и шоколадный дождь у соседей снизу. Да и вообще, как на таком "газе" можно что-то готовить, от такого духана запросто аппетит пропадёт, если ещё не стошнит:))

Пауков

20:05, 05 ноября 2018

На ринку зараз чи мало компаній, які виготовляють, монтують та обслуговують різноманітні біогазові установки. Від пари кубів і до тисяч. Як для твердих та і для рідких субстратів.

Ссылка скопирована в буфер обмена