Геноцид ПАТ "Арселор Міттал"Кривий Ріг" мешканців с. Жуківка Саксаганського району м. Кривого Рога

09:39, 24 октября 2016

Шановні !

Склалась ганебна ситуація, коли закордонний інвестор, який отримав металургійний комбінат та унікальне родовище залізної руди ( аналога якому в Україні не існує) за допомогою політиків-проданців, та псевдо приватизації, шляхом маніпуляцій з недосконалістю законодавства України - маніпулюючи перехідним періодом 80-90рр., коли фактично держава користувалась законодавством СРСР; перейшов до спочатку прихованого, а зараз вже гібридного геноциду мешканців, цинічно прорахованого і спланованого керівництвом ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» за сприяння злочинної бездіяльності керівників м. Кривого Рога, які входять до цієї схеми, з метою примусового відселення мешканців під виглядом виникнення техногенної катастрофи. Якщо ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» посилається на постанови і рішення 1981 року і повертає нас до часів соціалізму – в час панування Конституції СРСР…тоді за логікою речей ми, як народ України вимагаємо проведення референдуму, та повернення комбінату у власність народу! А так виходить – власники ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» живуть тут за європейськими законами , а працюють на нашій землі – за законами радянських часів. А мешканці…як худоба…повинні коритись рішенням вельмож, яким начхати на страшні умови життя останніх, та свавіллю корумпованих чиновників. Підкреслюємо - доведення до примусового відселення шляхом техногенного впливу, через судове свавілля, - є геноцид народу України !

 

  Враховуючи викладене, як представники територіальної громади Ковальської балки - селища Жуківка Саксаганського району міста Кривого Рогу, керуючись статтею 40,50 Конституції України, Законами України «Про звернення громадян», «Про охорону навколишнього природного середовища», постановою КМУ від 30.05.2011 №615, Указом Президента України «Про Положення про Державну службу геології та надр України» від 06.04.2011 № 391/2011, та ін., звертаємось до Вас із проханням сприяти:

 

•          негайному припиненню прихованого гібридного геноциду мешканців, цинічно прорахованого і спланованого керівництвом ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» за сприяння злочинної бездіяльності керівників м. Кривого Рога, які входять до цієї схеми, з метою примусового відселення мешканців через суд під виглядом виникнення техногенної катастрофи;

•          терміновому припиненню всіх гірничих робіт ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» нижче горизонту 1005м – після 255-263 маркшейдерських вісів (після початку відпрацювання яких, в тому числі і після будівництва горизонтів 1045м та 1135м тощо, -  почався негативний вплив на селище Жуківка;

•          проведення незалежної експертизи з офіційним наданням висновків комітету громадських представників селища; негайному виконанню ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» природоохоронних та інших заходів з охорони навколишнього середовища, природокористування, капітального ремонту житлових будівель селища Жуковка по вул. Чистопільській та Лавреньова), відновлення всієї інфраструктури: підземних водоносних горизонтів, 3 унікальних водойм (ставка та 2 озер) поблизу селища – в яких оздоровлювались та лікувались мешканці всього міста; зруйнованих 2 водоспадів, струмка, криниці, колодязів; ландшафту (відновлення лісонасаджень, 2 доріг, всієї інфраструктури, яка мала місце до початку гірничих робіт – доріг, узбіч; рекультивації та відновлення родючості ґрунтів навколо та в с. Жуковка);

27.10.2016р. ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» разом з виконкомом Саксаганської ради та представниками міськвиконкому збираються провести в палаці культури «Металург» о 16-00 ганебне слухання на якому будуть намагатися «протягнути» схвалення рішення про примусове виселення мешканців с. Жуківка. Запрошуємо Вас висвітлити цю подію, та сприяти недопущенню геноциду мешканців !

З повагою,

Голова громади - Брудько Олександр Григорович т. +38:(068) 410 48 56

Заступник голови - Рева Олександр Васильович  т.+38 :(067) 543 55 45

мешканці Ковальської балки, с. Жуківка, вул.: Чистопольська, Лавреньова, Саксаганського району м. Кривого Рога.

https://disk.yandex.ua/client/photo

https://yadi.sk/d/WEpD_FcnwtMJ3

http://www.veskr.com.ua/krivorozhskie-gorodskie-novosti/19695-radi-pribyli-lakshmi-mittala-prinuditelno-vyselyat-zhitelej-dvukh-ulits-v-krivom-roge.html

http://www.domashka.dp.ua/public/4691-2016-10-10-10-58-05.html

https://1kr.ua/news-20390.html

http://www.veskr.com.ua/krivorozhskie-gorodskie-novosti/18128-musornyj-poligon-mozhet-ujti-pod-zemlyu-v-krivom-roge.html

 

https://www.youtube.com/watch?v=QuaIby1MmVg

видео-обращение республика

Комментарии (28)

Моралист

09:54, 24 октября 2016

А жители поселка Рудничный вам сейчас завидуют. У вас есть реальный шанс выбраться из захолустья и переехать в районы с развитой инфраструктурой.

Сапожник

17:05, 24 октября 2016

Ой, да кому они с их лачугами надо? Будут жить в них еще 3 поколения в надежде, как писал Менделеев ниже, прописать всех родичей в надежде на лишние метры. Знакомая купила квартиру за 1000$ в районе рудника Ленина (точно не помню) и живет себе припеваючи с надеждой.. Ха-ха.
Кто при памяти уже давно оттуда уехал, а оставшиеся... Я их не понимаю.

masha_g

10:33, 24 октября 2016

то скоріше за все "примусове виселення" викликане необхідністю дотримання санітарного законодавства у звязку з негативним впливом підприємства (а вплив Арселора - найнегативніший зі всіх негативних). Тут мабуть 2 варіанта - або підприємству припинити роботу (що для нього невигідно), або переселити жителів... із забезпеченням житлових умов, не гірших за існуючі.

Владимир

11:16, 24 октября 2016

Какие предлагают варианты отселения? Может и действительно лучше переехать в более развитое место, раз выпал такой шанс?

Den111

23:19, 24 октября 2016

Весь поселок хотят переселить в общежитие. Или 15 000 грн. компенсации за дом...забавно, не правда ли?

Юрий2

11:20, 24 октября 2016

Как я понимаю, жителям частных развалюх, попадающих в зону обрушения, предлагают переехать в благоустроенные квартиры за счет Арселора? А в чем геноцид-то?

galileo

12:26, 24 октября 2016

Ага, предлагают, переехать... Как было в другом селе - по бумагам жителей расселили, кто-то вместо них получил квартиры, а люди до сих пор живут, окруженные отвалами, без водоснабжения и минимальных удобств.

Юрий2

14:20, 24 октября 2016

"Как было в другом селе - по бумагам жителей расселили, кто-то вместо них получил квартиры" - в каком "другом селе", когда это произошло?
Мои родственники с Карнаватки (ул. Фарфорова) тоже попали под обрушение, их просто заставили переоформить свою хату как дачу плюс дали весьма приличную квартиру на Макулане...

galileo

15:09, 24 октября 2016

Я точно не помню название. Там живет мама моей соседки.

Lяlya

08:10, 26 октября 2016

ясно-ясно

земля слухами полнится

мама моей троюродной соседки по тетке дядюшки

Den111

23:20, 24 октября 2016

Поверь, ты нихрена не понимаешь....комната в общаге - официальное предложение Арселора. Сходи на встречу, которая указана в статье, больше пользы будет чем от твоих додуманных комментариев.

Юрий2

08:49, 25 октября 2016

"Поверь, ты нихрена не понимаешь" - не поверю :)
Есть нормы предоставления жилой площади на человека и на семью, в эти нормы "комната в общаге" никак не вписывается.
Тем более у меня есть реальный пример нормального решения подобных вопросов, который я изложил двумя постами выше :)

Den111

23:29, 25 октября 2016

Мои родственники проживают там, и я владею ситуацией вполне. Нормы? В нашей стране норма это нае**ть. Других норм не знаю. Комната в общаге или 15000 грн. Всё.

Да, раньше, лет 7 назад другие родственники присхожей ситуации получили от ИнГОКа компенсацию, на которую купили за нал Toyota RAV4 и еще осталось столько же. Тут же людей реально насильно выселить хотят.

Юрий2

08:52, 27 октября 2016

"Комната в общаге или 15000 грн" - предположим на минутку, что всё так и есть :)
Как я понимаю, вопрос затрагивает сотни людей? Так почему бы этим сотням людей не скинуться на хорошего адвоката и не подать в суд на Арселор, требуя неукоснительного соблюдения своих прав, горантированных законодательством?
Тем более, что могучая поддержка вам гарантирована - вся криворожская городская власть во главе с нашим "не то умным, не то сильным" мэром находится на содержании г-на Ахметова. А компания "Метинвест" г-на Ахметова является прямым конкурентом Арселора на территории Кривбасса. Так что "стучите, и вам откроют"(С) :)
А если говорить серьезно, я на 90% уверен, что вся эта буча с мольбами о помощи и воплями о генциде является просто одним из этапов конкурентной борьбы Метинвеста с Арселором...

magz

09:37, 27 октября 2016

Так и есть. В Жуковке 32 дома, часть домов пустуют, часть предприимчивые жители давным давно продали тем, кто в будущем рассчитывал "наварить" на сносе. Да и расположение посёлка, мягко говоря, так себе. Поэтому получить альтернативное жилье в городе не такой уж и плохой вариант, учитывая что посёлок на самом деле находится в зоне возможных обрушений.

Ссылка скопирована в буфер обмена