Пресс-релиз

Компанія Метінвест стала співорганізатором онлайн-проєкту «День кар’єри ЄС» у Кривому Розі

Компанія Метінвест стала співорганізатором онлайн-проєкту «День кар’єри ЄС» у Кривому Розі

Фото: Метінвест

На базі Криворізького національного університету відбувся онлайн-захід «День кар’єри ЄС». Учасники, представники закладів освіти та бізнесу, обговорювали тенденції на ринку праці, питання працевлаштування та професійного становлення молоді. Співорганізаторами події виступили компанія Метінвест та ГО «Криворізька фундація майбутнього».

Питання роботи з молодими спеціалістами актуальне і для України, і для європейських держав. Підхід до пошуку роботи у нових поколінь відрізняється від того, до якого звикли ейчари усталених компаній. «День кар’єри ЄС» - це можливість поділитись досвідом, визначити, чого потребують молоді фахівці та що роботодавці можуть запропонувати.

«Для забезпечення ринку праці кваліфікованими кадрами необхідно переформатування системи освіти. Наразі промислові підприємства потребують технічних спеціалістів, і якщо зараз не залучати молодь до опанування технічних професій, через 10-15 років дефіцит цих кадрів буде вкрай гострим. Компанія Метінвест розпочала вирішувати це питання.

У Кривому Розі налагоджена системна взаємодія зі школами та вишами. Ми сприяємо впровадженню дуальної освіти. Для цього відкриваємо спеціальні класи та лабораторії, де можна відточувати практичні навички. Реалізуємо мотиваційні проєкти, у яких за свої знання учасники отримують матеріальну винагороду
», - розповів директор з персоналу та соціальних питань Північного ГЗК компанії Метінвест Андрій Щербак.





Компанія Метінвест підтримує низку освітніх програм. Приміром, конкурс професійної майстерності WorldSkills Ukraine. На змаганнях свої професійні скіли демонструють студенти середніх спеціальних навчальних закладів.

Вирішувати реальні виробничі задачі студенти вишів можуть завдяки кеи?с-чемпіонату M.Student Champ. Новий щабель у профорієнтаційній діяльності – підготовка учителів нової формації, які зможуть зацікавити школярів точними науками. Відтак діти успішно складатимуть ЗНО з інформатики, фізики, хімії та математики і вступатимуть на технічні спеціальності. Сприяє цьому лідерська освітня програма STEAM-CAMP, котра у нашому місті реалізується громадською організацією «Криворізька фундація майбутнього».




«Освітній напрямок займає чільне місце в роботі нашої організації. Ми працюємо як над поліпшенням матеріально-технічної бази навчальних закладів, так і над створенням умов для професійного становлення активних городян. Приклад тому - навчальні проєкти «Школа муніципального лідерства», «Школа соціального підприємництва», відкриті лекції для містян, програма STEAM-CAMP.

Ми даємо ініціативним містянам інструменти для трансформації міста в різних сферах, знайомимо зі світовим досвідом, аби кращі практики були втілені у Кривому Розі»
, - розповіла директорка ГО «Криворізька фундація майбутнього» Олена Лещенко.





Підтримка дорослого населення, сприяння їхньому розвиткові та професійному становленню відповідає європейській тенденції навчання протягом життя.

«З точки зору розвитку економіки, ринку праці одним із завдань Європейського Союзу є підтримка конкурентоспроможності працівників, їхньої здатності адаптуватися, бути гнучкими до змін. Задля вирішення цієї задачі розроблена рамка компетентностей для навчання протягом життя. Побудова навчальних програм на її основі допомагає привести їх у відповідність стратегічним потребам ринку праці», - зазначив менеджер проекту «Інформаційна підтримка Мереж ЄС в Україні» Денис Черніков.

Подібні заходи є важливими для налагодження взаємодії між роботодавцями та молодими спеціалістами. Вони сприяють розвитку нових бізнесових та освітніх можливостей, допомагають орієнтуватись в сучасних трендах на ринку праці, знайомлять молодь з навичками, які необхідні для побудови успішної кар’єри. Залученість роботодавців, освітян та студентів дозволяє вибудувати ефективну стратегію взаємодії, котра позитивно впливатиме на розбудову як міста, так і України.




Комментарии (8)

_jAZz_

14:06, 27 мая 2021

))
знакомый стенд по ОЭ))

_jAZz_

14:07, 27 мая 2021

это сладкое слово ТОЭ
)))

Шериф

14:33, 27 мая 2021

Приговор или светлое будущее? Как решение Ахметова и Новинского повлияет на украинскую металлургию
25 мая, 16:20
Почему строительство одного завода в Италии может стать приговором для украинской металлургии.
На прошлой неделе по итальянским СМИ прокатилась волна новостей о том, что в Италии может появиться новый металлургический завод стоимостью 700 млн евро, на котором ежегодно будут производить до 4 млн тонн металлопродукции. Основной идеолог проекта — руководство итальянского машиностроительного гиганта Danieli.
Согласно презентации, на которую ссылаются итальянские журналисты, предприятие будет строиться в несколько этапов и у него будет несколько совладельцев. Среди них Danieli и украинская Группа Метинвест олигархов Рината Ахметова и Вадима Новинского.
Появление отечественного бизнеса в этом контексте не удивительно. У Метинвеста уже есть два завода в Италии, на которых из украинских полуфабрикатов производят плоский прокат. Успешная реализация третьего проекта может стать лебединой песней для металлургии Украины. Вернее, для отдельных украинских предприятий, которые остро нуждаются в модернизации.

Sergi

14:39, 27 мая 2021

отличная инициатива, всегда важно поделится опытом и узнать новые фишки

WMW

17:00, 27 мая 2021

когда приймут закон про олигархов, реклама для Ахметова будкт дороже

sandro1

23:42, 27 мая 2021

как могут олигархи в правительстве, принять законы против себя, вы себе представляете ?

GalinaUkr

22:42, 27 мая 2021

Это очень несправедливо, что технические профессии с каждым годом все менее популярны. одни юристы, менеджеры и блогеры)

sandro1

23:40, 27 мая 2021

власть занимается переформатированием только на словах, на деле же, постоянно урезает бюджет образовательной сферы

Ссылка скопирована в буфер обмена