Мінрегіон планує запозичити канадську технологію висадки і поливу дерев у містах

Мінрегіон планує запозичити канадську технологію висадки і поливу дерев у містах

Фото: Первый Криворожский

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми щодо благоустрою, зокрема, у частині озеленення. Відтак, планується повністю змінити застарілі норми висадки і поливу дерев вздовж вулиць, алей і на площах на більш сучасні. Чиновники кажуть - вдала зарубіжна практика і планують орієнтуватись саме на неї.

Про це повідомили на офіційному сайті Міністерства.

Читайте також: У Кривому Розі з початку року висадили понад 700 дерев

«Ми взяли за основу європейський та інший закордонний досвід і є декілька дієвих і дійсно крутих ідей, які б можна було реалізувати в Україні. Тому плануємо більш детально вивчити це та внести відповідні зміни у державні будівельні норми щодо благоустрою», – пише прес-центр Міністерства.

Також у Міністерстві підкреслили важливість оновлення норм, адже дерева відіграють дуже важливу роль у розвитку міст, покращенні їх екологічного стану та комфорту жителів. Наприклад, на одній і тій же вулиці, але без дерев, температура влітку може сягати 43, а то і 50 градусів. З деревами вона знижується практично удвічі – до 18-26 градусів.

Отже, планується змінити низку вимог щодо висадки, догляду та поливу дерев уздовж вулиць, на алеях та площах. Зокрема, висаджувати лише великомірні дерева з правильно сформованою кроною. При цьому передбачати професійні системи посадки дерев у міських умовах, які сприяють більш ефективному їх поливу, а також спеціальні панелі, що не дозволяють кореням «підривати» покриття над ними. Наприклад, у Канаді працює подібна система TreeParker, яка забезпечує необхідний простір для росту кореневої системи, витримує транспортні навантаження і додатково сприяє управлінню зливостоками.



Комментарии (9)

Ирбис

13:17, 04 сентября 2019

Канадцы в этом мастера.

Тaмeрлан

15:47, 04 сентября 2019

Та що їм там поливати? Вологий прохолодний клімат..

Віктор Сміт

13:27, 04 сентября 2019

Це чудово, якби ще в нашому місті керманичі прочитали що воно таке ця система TreeParker. Але ніт! Так і будемо надалі ходити тротуарами, розбитими від коріння багатолітніх тополь.

C)))

13:55, 04 сентября 2019

Треба не було - буде, а було - стало. А то коли то воно буде

Ирбис

13:59, 04 сентября 2019

По небу тучи бегают,
дождями сумрак сжат,
под старою телегою
рабочие лежат.
И слышит шёпот гордый
вода и под и над:
“Через четыре года
здесь будет город-сад!”

PNIL-52

13:57, 04 сентября 2019

В Канаде, в отличии от Украины , основные проблемы решены--можно и деревьями заниматься ! У нас других, более приоритетных забот выше крыши .. Из этой идеи просто сделают очередную лазейку для обогащения приближенных к проекту.

SToRm_V

14:27, 04 сентября 2019

Снова это БУДЕ,..

Дед Чудодей

14:55, 04 сентября 2019

Спочатку радянські тополі спробуйте викорчувати

Тaмeрлан

15:46, 04 сентября 2019

А в Канаді аналогічно "обрізають" дерева???

Ссылка скопирована в буфер обмена