Бути волонтером - круто, - криворізькі пластуни переймають досвід старших товаришок

Бути волонтером - круто, - криворізькі пластуни переймають досвід старших товаришок

Фото: Первый Криворожский

12 січня юним пластунам Кривого Рогу розповіли про волонтерство.

Лекцію з інтерактивними іграми «Бути волонтером – це круто» провела криворізька представниця всеукраїнського проекту «Агенти волонтерства» від організації UkrainianVolunteerService Ганна Іванова.

«Завдання проекту – розвивати волонтерський рух у нашій країні. Повірте, у кожної людини є потреба робити добро. І наша молодь активна, але, на жаль, не знає про круті можливості волонтерства. Вдячна криворізькому осередку Пласту, який із радістю згодився долучитись до розповсюдження ідеї проекту.

Найголовніше те, що волонтер не просто допомагає іншим, але розвиває себе як особистість, знайомиться з цікавими та близькими по духу людьми, набуває досвіду в різних життєвих сферах.

Нині я постаралась розповісти про свій досвід волонтерства і зацікавити дітей бути активними у цій сфері. Сподіваюсь, мені хоч трошки це вдалось», - говорить Ганна Іванова.

Під час заходу юніпластуни станиці Кривий Ріг дізнались про історію та види волонтерства. Для них виступили криворізькі волонтери: старшокласник Максим Куждін, який вже більше трьох років займається волонтерською діяльністю у благодійному фонді «Ожина», Маша Пунтус, яка зараз бере участь в інклюзивному проекті від ШELTER+ «Краще разом», де волонтери разом з людьми з інвалідністю роблять театральну виставу та Андрій Вязніков, волонтер всеукраїнського волонтерського проекту БУР- «Будуємо Україну разом».

Підлітки також розробили карту добрих справ та пообіцяли виконати щось вже протягом наступного тижня.
«Волонтерство є невід'ємною частиною життя людини в цивілізованому світі. Наша країна відчула на собі цей поштовх, цю потребу в буремному 2014 році, коли кожен другий став волонтером для нашої армії. Але й в мирному житті є багато тих, кому потрібна наша підтримка, допомога і просто людська увага.
Дуже важливо, щоб діти це усвідомлювали якомога раніше, щоб зростали з серцями, відкритими до людей і були готові відгукнутись на чужий біль, прийти на допомогу нужденому, врятувати від самотності старенького сусіда. І це прекрасно, що у нас в місті є такі ініціативи , як «Агенти волонтерства»,які по своєму духу дуже близькі пластунам, адже «допомагати іншим» - це складова частина пластового закону, а добра справа - невід'ємна частина життя пластуна», - говорить Олена Пазенко, виховниця пластунок-юначок.

Тетяна Асадова,керівниця Криворізького осередку, зазначила, що Пласт – найбільша волонтерська організація в Україні адже всі виховники, інструктори,адміністратори є волонтерами.



Комментарии (2)

zero ко

16:08, 13 января 2019

пионером тоже было быть круто . чтобы потом комсомольцам типа турчинова , фарион , тигибко , пашинского и прочего кала было кого побрить .

Skarsfjord

11:36, 14 января 2019

Пласт подобие гитлерюгенда. Сегодня волоетеры а завтра штурмовики.

Ссылка скопирована в буфер обмена