ID-картка VS книжечка: чи потрібно українцям міняти старі паспорти

ID-картка VS книжечка: чи потрібно українцям міняти старі паспорти

Фото: Первый Криворожский

1 листопада громадяни України матимуть можливість здійснити обмін паспорта у формі книжечки на паспорт у формі картки за бажанням у будь-який час.

Про це повідомив прес-центр Державної міграційної служби України.

Читайте також: Криворіжці замовляють нові паспорти, але не поспішають їх забирати

3 жовтня 2018 року Урядом внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 302 «Про затвердження зразка бланка, технічного опису та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України».

Раніше ми писали, що 21 вересня був виданий десятимільйонний біометричний паспорт.

Запровадження паспорта у формі картки в Україні розпочалося у січні 2016 року, і до цього часу нові паспорти видаються лише у разі обміну паспорта замість втраченого або викраденого, а також особам, які досягли 14-річного віку та оформлюють паспорт вперше.

У Міністерстві також нагадали, що перший паспорт громадянина України видається безкоштовно, за заміну та відновлення документа необхідно сплатити адміністративний збір 279 гривень.

Міграційна служба підкреслює, що обов’язкова заміна документів законодавством не передбачена, відповідно до закону всі раніше видані документи будуть чинними до завершення строку їх дії.

Подати документи для оформлення паспорта можна в паспортні офіси за місцем проживання та в територіальний підрозділ Державної міграційної служби України або ДП «Документ». Тобто в міграційній службі кожного району Кривого Рогу за місцем прописки можна зробити ID-карту.

Адреси міських міграційних служб тут.

Читайте також: Де у Кривому Розі можна оформити ID-паспорт

Чи будете ви міняти старий паспорт у формі книжечки на ID-картку ?

14.31% (78 голосов) Так, давно хочу
67.89% (370 голосов) Ні, поки влаштовує старий
10.83% (59 голосов) Отримаю по досягненню віку (14, 25, 45 років)
6.97% (38 голосов) Я вже з ID-паспортом

545 ответов

Комментарии (5)

kok

15:29, 04 октября 2018

Там и так очереди бешеные - еще и это сделать в обязаловку так вообще ж опа полная настанет.

керосин

15:42, 04 октября 2018

ДТ -31 гривня . Перемогаем дальше .

Криворожанин 13

16:20, 04 октября 2018

Id-карта кажется удобнее,все же время идет все меняется. Но вот не подумали что прописка то на отдельном листе. Тогда уже момент удобности исчезает)
Много уже писали об этом,ну и я туда же)

Эйяфьядлайекюдль

17:03, 04 октября 2018

Есть карты с чипом и без. Сканеров для считывания не много, но это вопрос времени. Лет 10 назад расчитаться карточкой виза в табачном киоске выглядело фантастикой. Единственное неудобство - срок действия ограничен.

Эр

09:21, 05 октября 2018

Видать (даже из голосования видно) никто не хочет менять. Решили статейку забабахать. А о проблемах связанных с этими паспортами никто не пишет. Люди не могут в наследство вступить, машины переоформить. Потому что сканеров нет. У нас все так. Сначала кладут лежачего полицейского. А потом, через недельку, когда народ колеса пооставляет, ставят знаки.

Ссылка скопирована в буфер обмена