Якщо вчителі не можуть дати раду булінгу у школі – звертайтеся із заявою до поліції

Якщо вчителі не можуть дати раду булінгу у школі – звертайтеся із заявою до поліції

Фото: naurok.com.ua

В межах кампанії #СтопБулінг правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» Міністерство юстиції України розпочинає проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо протидії цькуванню серед підлітків.

Міністерство юстиції України пропонує покрокову інструкцію, як зупинити цькування у школах.

Якщо Ваша дитина постраждала від булінгу, потрібно зробити таке:

Читайте також: Мін'юст разом з Національною поліцією розпочали інформаційну кампанію #СтопБулінг у школах України

Звернутися до класного керівника, а в разі його/її неспроможності владнати ситуацію – до завуча або директора школи.

Краще за все, радять фахівці, написати і зареєструвати офіційну заяву, адже керівництво закладу освіти несе особисту відповідальність за створення безпечного і комфортного середовища для кожної дитини.

Раніше ми писали, що в 2017 році в українських школах було близько 109 тисяч звернень до психологів з приводу цькування.

«Щороку дві третини – 67% – українських дітей стають жертвами, кривдниками або свідками . За даними дослідження UNICEF 40% постраждалих від цькування взагалі ні з ким не ділилися проблемою і не зверталися за допомогою. А що найстрашніше, 22% – вважають, що це нормальне явище», - зазначила заступниця Міністра юстиції Іванна Смачило.

Якщо вчителі та адміністрація не розв’язали проблему – звертайтеся із заявою до поліції.

Якщо Вам необхідна правова допомога (юридична консультація, складання заяви, інших документів) – зверніться до Єдиного контакт-центру безоплатної правової допомоги за номером 0 800 213 103 (цілодобово і безкоштовно в межах України).

Читайте також: Потрібна юридична допомога? Зверніться до криворізьких юристів


Якщо дитині необхідна психологічна допомога, зверніться на Національну дитячу «гарячу лінію» для дітей та батьків з питань захисту прав дітей за номером 116 111.

Звертаємо увагу, що доки дитині не виповнилось 18 років, відповідальність за її вчинки несуть батьки. Пам’ятайте, якщо ваша дитина порушує права іншої дитини, вчиняючи над нею насильство (булінг), батьки можуть бути притягнуті до адміністративної, кримінальної або цивільної відповідальності.

Відповідальність за деякі прояви булінгу наступає до досягнення дитиною 18 років.

Читайте також: Криворізькі школярі долучились до боротьби із булінгом


Комментарии (6)

Злой КР

18:10, 12 сентября 2018

А если регулярно подвергаешься булингу со стороны государственной системы и всех его служб, куда обращаться???? И можно ли устроить борьбу с ним посредством тихого прикапывания обидчиков в отвалах???? А то нам майданы лучше не нУНО... Лучше тихонько и в земельку... ))))))

Мазай

18:25, 12 сентября 2018

Тебя что в детстве чмырили а теперь ты лечишся от булинга

Злой КР

18:38, 12 сентября 2018

Владик, а слова ROFL и сарказм тебе не знакомы, или ты можешь только свою пипиську теребить в столь юном возрасте представляя себя умудренным владельцем маршруток, газЭТ и пароходов... ))) Я уж думал хуже тупых ***ских тролей ничего не найти, пока вас с Менделем не увидел на страницах этого чудесного сайта. ))))) Это прям какая то умственная отсталость, все принимать прямолинейно. ))))

Мазай

19:44, 12 сентября 2018

Булевод парты трансформеры под одного пасажира так шо без соседей

Мазай

19:45, 12 сентября 2018

Поздравим Владислава с его законным праздником булика

Всё в шоколаде

22:11, 12 сентября 2018

Правильно!!! Давно надо меры принимать .Бесплатных психологов для детей из не благополучных семей,подключать социальные службы с проверкой... Разные социальные положения и дети на этой почве конфликтуют

Ссылка скопирована в буфер обмена