Смачні салати на Різдво

Фото: Первый Криворожский

Напередодні Різдва журналістка сайту «Перший Криворізький» підготувала для читачів рецепти смачних салатів на Різдво.

Також читайте скільки коштуватиме кутя та рецепти пісних страв на Святвечір.

Салат із морепродуктами

Інгредієнти:

  • упаковка морського коктейлю із маринованими у заливці бебі-восьминогами, креветками, кальмарами та мідіями;
  • 200 грамів броколі;
  • 1 свіжий огірок;
  • 200 грамів консервованої кукурудзи;
  • бальзамічний соус.
Броколі відваріть у підсоленій воді не більше 5 хвилин і дайте охолонути. Огірок наріжте дрібними кубиками, перемішайте із морепродуктами, кукурудзою та капустою. Заправте усе бальзамічним соусом. Салат можна подавати у келихах, або порційних креманках.




Салат із нутом та курятиною


Інгредієнти:

  • 300 грамів курячого філе;
  • 200 грамів фети або бринзи;
  • 20 грамів кунжуту;
  • 300 грамів консервованого або відварного нуту;
  • 2 помідори;
  • пучок петрушки або кінзи;
  • оливкова олія;
  • французька гірчиця у зернах.

Куряче філе замаринуйте із сіллю, перцем, та лимонним соком. Обсмажте м’ясо на пательні із оливковою олією до золотавої скоринки. Наріжте м’ясо слайсами, помідори півкільцями, фету – кубиками. Додайте кунжут, нут, зелень. Заправте салат сумішшю оливкової олії та гірчиці.

Гранатовий браслет


Інгредієнти:

  • 4 картоплини;
  • 4 буряка;
  • 1 морквина;
  • 4 яйця;
  • 300 грамів м’яса (свинина, телятина чи курятина на ваш вибір );
  • 200 грамів твердого сиру;
  • 3 столові ложки волоських горіхів;
  • 1 цибулина;
  • 2 гранати.
Окремо відваріть усі овочі, окрім цибулі, та яйця. Цибулю наріжте на півкільцями замаринуйте зі столовою ложкою оцту, дрібкою солі та цукру.

Овочі натріть на терці та викладіть пошарово. Кожні три шари змащуйте майонезом. На дно покладіть картоплю, потім буряк, яйця, моркву, цибулю, м'ясо, тертий сир. Потім ще раз викладіть усі шари. Зверху покладіть подрібнені горіхи та зерна гранату.




Овочевий салат із квасолею


Інгредієнти:

  • 300 грамів консервованої червоної або білої квасолі;
  • мікс салатів (рукола, айсберг, латук, ромен);
  • пів качана пекінської капусти;
  • 50 грамів сушеної журавлини;
  • 1 червона цибулина.

Цибулю наріжте кільцями та замаринуйте із 3 столовими ложками винного оцту, дрібкою цукру і солі. Перемішайте усі овочі, мікс салатів та боби. Заправте салат оливковою олією із лимоном.


Салат із гарбузом та мандаринами


Інгредієнти:

  • 3 запечених буряки;
  • 200 грамів печеного гарбуза;
  • мікс салатів;
  • 2 мандарини;
  • 1 запечена морквина;
  • 100 грамів фундука;
  • 1 кабачок або баклажан;
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • 1 столова ложка меду;
  • 1 столова ложка соєвого соусу.
Усі овочі наріжте тонкими слайсами. Мандарини розберіть на філе і об’єднайте із овочами, горіхи подрібніть скалкою. Перемішайте олію, мед, соєвий соус і заправте салат.