ТОП-5 правил для грибників, - добірка «Першого Криворізького»

Фото: Первый Криворожский

В Україні розпочався сезон грибів, деякі криворіжці їдуть на вихідні до лісів за містом, щоб зібрати гриби та насолодитися природою.

Зазначимо, що не варто збирати і вживати гриби тим, хто ніколи цього не робив. Тому що причиною отруєння можуть стати отруйні гриби, які схожі на їстівні.

Редакція «Першого Криворізького» у матеріалі нижче розповість правила, яких слід дотримуватися тим, хто зібрався збирати гриби:

  • Якщо ви сумніваєтеся в тому, що це за гриб, не беріть його.

  • Ні в якому разі не збирайте гриби вздовж дороги. Вони можуть містити солі важких металів та інші небезпечні речовини.

  • Не складайте урожай в целофанові пакети - так гриби швидко зів'януть.

  • Перш ніж покласти гриб до кошика, уважно огляньте його з усіх боків, ніжка повинна бути цілою.

  • Вдома переберіть гриби, ще раз уважно перегляньте кожен, почистіть і відваріть.

Нагадаємо, що фахівці радять готувати гриби протягом 8 годин після збирання. Інакше з часом вони зцементовуються й накопичують отруйні ефірні масла. Приготовлену страву краще вжити упродовж 6 годин.