Чому в Україні подорожчали яйця
Фото: Первый Криворожский
Фахівці Асоціації тваринників України говорять, що підвищення цін на яйця, яке спостерігалося у грудні 2020 року, пов‘язане із подорожчанням кормової сировини.
Раніше редакція «Першого Криворізького» розповіла чому в Україні подорожчає свинина.
Ірина Бойко, експертка із птахівництва Асоціації тваринників України та компанії AVA Group, говорить, що через подорожчання кормової сировини фермери «бояться», що невистачить корму: деякі виробники скорочують поголів’я птиці, а деякі - навіть вимушені закриватися, щоб перечекати непередбачувані коливання.
«На кінець грудня 2020 року собівартість виробництва яєць
на підприємствах коливається в межах 22 грн/10 шт., а кінцева ціна на полицях
споживачів – від 30 грн/10шт. Питання, як зміниться ціна у січні 2021? Жоден
виробник не має чіткої відповіді. Після новорічних свят попит споживачів
знизиться, а от ціна на яйця, найімовірніше, збільшиться, у зв’язку з
поступовим скороченням поголів’я птиці та продовженням зростання цін на ринку
сировини», - зазначає Ірино
Бойко.
Актуальні ціни на продукти у Кривому Розі