Найкращі ікра, крученики і суп-крем, - студент криворізького технікуму отримав срібло у І етапі Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності WorldSkills
Фото: Первый Криворожский
Нагадаємо, що в Україні вже вчетверте проходить конкурс предстаників і представниць робітничих професій WorldSkills, де учні, студенти та молоді робітники змагаються за 17 компетенціями. Більше про конкурс читайте тут.
Перший етап конкурсу пройшов з 23 по 26 жовтня у Запоріжжі на базі виставкового центру «Козак Палас».Для участі у змаганні завітали 48 студентів із освітніх закладів Дніпропетровської області.
Криворізький студент Максим Горовенко під керівництвом викладача з криворізького технікуму репрезентували три авторські страви в номінації «Кулінарне мистецтво».
Конкурсне завдання Максима Горовенко складалося з трьох модулів, які базувалися на стравах сучасної української кухні: «Ікра з баклажанів на грінці та беконною чіпсою», «Суп-крем з цвітної капусти з кнелею», «Крученики з дуетом із пюре та сирним соусом з хріном».
За результатами рейтингового оцінювання міжнародного журі, в склад якого входили члени Асоціації юних кулінарів України, бізнес освіти з країн Європейського союзу, бізнес-ресторатори України - до ІІ туру, який пройде у Києві весною, місця розподілилися наступним чином:
І місце – Ілля Мітішин (студент Дніпропетровської філії Київського інституту культури);
ІІ місце – Максим Горовенко (студент Криворізького державного комерційно-економічного технікуму).
Редакція «Першого Криворізького» вітає Максима Горовенко з перемогою у першому етапі Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkillsUkrain» та бажає удачі у другому турі!