Жорсткий контроль харчової продукції наближається у Кривий Ріг
Фото: Первый Криворожский
Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби.
Кожного оператора ринку (виробник, перевізник, магазин) оцінюватимуть індивідуально. Залежно від того, скільки підприємець набере балів за ступенем ризику, встановлюватиметься частота перевірок.
Якщо підприємець продає у кіоску запаковані чай чи каву, то ступінь ризику буде мінімальним та перевірятимуть його не часто.
До підприємця, який займається виробництвом та продажем напівфабрикатів, сиру та м’яса, і вимог буде більше, і контроль буде суворіший.
Перевірки оператора ринку протягом року будуть проходити без попередження.
Перевірку здійснюватимуть у вигляді інспектування, аудиту та із застосування актів перевірок.
У Законі прописано досить жорстку систему відповідальності за порушення. Штрафні санкції від 3 до 50 мінімальних заробітних плат, залежно від серйозності порушення.
Також Закон дає можливість тимчасово призупинити виробництво та/або обігу харчових продуктів, якщо виробництво та/або обіг продукції становлять загрозу.
Читайте також: Які продукти у Кривому Розі подорожчають на Великдень