Криворіжці можуть спокійно їсти бахчеві. Випадків отруєнь цьогоріч не зафіксовано
Фото: google.com
«Мешканці області стали більш відповідально ставитися до вибору баштанних культур. Вони рідше купують дині та кавуни на стихійних ринках, де товар має сумнівну якість. Також люди віддають перевагу вітчизняним виробникам, які, на відміну від закордонних, не обробляють рослини хімікатами і не використовують нітрати. Для порівняння, минулого року було зафіксовано 17 випадків отруєнь баштанними», - зазначили в департаменті.
За словами фахівців, щоб вберегтися від отруєння слід купувати кавуни та дині на продуктових ринках і в магазинах, де товар сертифікований. Обирати баштанні необхідно цілі, без тріщин. Перед вживанням кавун чи диню треба вимити.
В департаменті нагадують, що симптоми отруєння виникають за 2-3 години після вживання. При нудоті, діареї, підвищенні температури, різких болях в животі рекомендують пити підсолену воду та звернутися по допомогу до лікарів.