Горіхи та шпинат проти поганого настрою: лікарі порадили, як уникнути весняного авітамінозу
Фото: psyholog.com.ua
Перш за все, організму потрібне різноманітне повноцінне харчування. Їжте невеликими порціями, але регулярно. В раціоні обов’язкові не лише фрукти та овочі, а й продукти тваринного походження.
Щодня в меню повинні бути вітаміни, необхідні організму. Вітамін А міститься в кабачках, свинячій та телячій печінці, телячому серці та шпинаті. Вітамін D - в тунці, сардині, лососеві. Вітамін Е та В1 - в земляних горіхах та печінці. Вітамін В2 - в яловичій печінці та свинині. Вітамін С - в апельсинах, грейпфруті, брюссельській капусті, обліписі і чорній смородині.
Соки з пачки замініть фрешем. Його потрібно випивати протягом декількох хвилин після приготування. Не слід вживати алкоголь та палити.
Обов’язково порадьтеся з лікарем. Він встановить точну причину поганого самопочуття та за потреби призначить вітамінний комплекс.