Головні події 2021 року у Кривому Розі

Головні події 2021 року у Кривому Розі

Фото: Первый Криворожский

У Кривому Розі протягом 2021 року були події, які запам’ятаються усім місцевим мешканцям та мешканкам,а були й такі, які пішли у «особистий залік».

Редакція «Першого Криворізького» підготувала власну добірку найголовніших подій року, що минає.


У 2021 році в зоні проведення атитерористичної операції загинули троє криворіжців — Товчигречка Дмитро Іванович, Гонар Андрій Миколайович та Горбенко Олександр Олександрович. Редакція висловлює співчуття родинам полеглих. Вічна пам'ять усім, хто віддав життя за нашу країну протягом 7 років війни із російським окупантом.

Також ми втратили людей, які не змогли побороти наслідки коронавірусною хвороби. Всього з початку пандемії у Кривому Розі померли 2 169 людей.

Безкоштовний проїзд

У комунальному транспорті ввели безкоштовний проїзд для тих, хто має «картку криворіжця». На компенсацію проїзду пільговиків комунальним підприємствам з міського бюджету на 2021 рік закладали майже 110 мільйонів гривень.

Криворіжці їздять безкоштовно, але переважно у старих комунальних тролейбусах, трамваях та автобусах. У 2021 році видатки на придбання нових одиниць рухомого складу не передбачені. У 2022 році планується закупівля нових трамваїв.

Новий флагшток

Переддень Дня Незалежності України у парку Героїв, що у Металургійному районі міста, з’явився новий флагшток. Він заввишки 72 метри. Профінансували його будівництво із бюджету області. На флагштоці підняли державний стяг України.

Сквер навколо нового флагштоку в Кривому Розі прикрасили монументальними художніми панно.

Смерть міського голови Костянтина Павлова

Смерть міського голови Костянтина Павлова. Його знайшли мертвим на порозі власного будинку у селі Вільне. Слідство щодо обставин загибелі ведеться. Розглядають версії необорежного поводження зі зброєю, самогубства та доведення до самогубства. Протягом кількох місяців стало відомо про смерть двох братів Павлова.

Попередні версії — самогубство і хвороба. Всі новини про смерть Костянтина Павлова його родичів та ймовірне призначення нових виборів.

Політична ситуація

Зараз обов'язки міського голови тимчасово виконує секретар міськради та колишній мер Юрій Вілкул. Він став ним після того, як ображений на коментарі у соцмережах депутат від партії «Слуга народу» Олександр Котляр відмовився від посади.

Більшість рішень у місті приймається політичною більшістю — голосами депутатів від «Опозиційної платформи За життя», партії «Українська перспектива «Блок Вілкула». Разом з ними голосують люди, обрані у міську раду від «Європейської солідарності». Депутати «Слуг народу» час від часу утворюють нові депутатські групи.

Держаудитслужба вважає, що бюджет міськради Кривого Рогу міг недоотримати понад 27 мільярдів гривень. Зараз ведеться слідство.

Тепер обвинувачення висуває і Державне бюро розслідувань.


Суд над криворізьким «рікшею» або справа Олександра Михалевича

Закінчився повторний розгляд судової справи криворіжця Олександра Михалевича, більш відомого у місті як Саша Вантажівка або Рікша.

29 липня 2021 року Жовтневий суд Кривого Рогу озвучив вирок Олександру Михалевичу, більш відомому як Рікша чи Вантажівка. Суддя Ігор Чайкін призначив 5 років ув'язнення, але з урахуванням норм статті 75 Кримінального Кодексу України, 3 роки умовно. Інтереси городянина представляв Максим Гореліков — адвокат правового центру «Гарант».

Фільм про нього отримав кілька нагород на міжнародних кінофестивалях. Режисер стрічки В’ячеслав Мерзлікін.

Суд над чоловіком, який поранив оператора «Першого Криворізького»


У Кривому Розі продовжують судити Ігоря Петренка, інструктора-волонтера, який поранив нашого оператора В’ячеслава Волка. Слава досі не ходить, він постійно проходить реабілітаційні курси і пише музику. В суді допитують свідків.

Військова прокуратура справу щодо недбальства військовослужбовців ще розглядає, до суду нічого не передано.

Спортивні та культурні рекорди


У День українського козацтва криворіжці та криворожанки встановили національний рекорд. Перед початком IV Всеукраїнського фестивалю козацької пісні великий зведений хор із учасників та учасниць десятків колективів виконав у парку Героїв біля нового флагштоку пісню «Хай живе вільна Україна».

У Кривому Розі встановили рекорд України з перетягування вантажного самоскиду, а криворізький тренер з фітнесу та пауерліфтер встановив національний рекорд. Роман Красніцький виконав 52 присідання зі штангою за 60 секунд. Вага штанги - 80 кілограмів. Попередній рекордсмен зміг присісти зі штангою такої ваги 48 разів.

Журналістика рішень


Також цьогоріч редакція «Першого Криворізького» разом із Львівським Медіа Форумом підготувала цикл матеріалів у жанрі журналістики рішень. Ми писали про роботу для людей із синдромом Дауна, черв’ячків, які переробляють залишки їжі на гумус, промисловий туризм, мапу доступності та інші цікаві і корисні рішення для Кривого Рогу.


Редакція інформаційного агентства «Перший Криворізький» і у 2022 року сповіщатиме городян про найцікавіші та найважливіші події у місті, а поки просимо пройти опитування.

Більше публікацій про Різдво і Новий Рік

Редактор: Софія Скиба

Ссылка скопирована в буфер обмена