На дахах українських ТРЦ можуть з’явитися автомобільні парковки

На дахах українських ТРЦ можуть з’явитися автомобільні парковки

Фото: Первый Криворожский

В Україні можуть з’явитися парковки на експлуатованих дахах ТРЦ та інших громадських будівелях. Про це повідомляє прес-центр Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

У проекті нових змін до ДБН щодо автостоянок (Зміна №2 до ДБН В.2.3-15-2007 «Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів») пропонується дозволити розміщувати парковки на експлуатованих покрівлях громадських будівель і споруд.

Читайте также: В Україні можуть дозволити проектувати вбудовані заклади вище третього поверху

Виняток становлять соціальні заклади — дитячі садки, школи та корпуси закладів охорони здоров’я з палатами.

«Нестача паркомісць, особливо, у великих містах, — це одвічна проблема. І не тільки для України, а й для багатьох інших країн Європи та світу. Виходом із цієї ситуації можуть стати паркінги на експлуатованих дахах громадських будинків. Тобто, на тих покрівлях, які пристосовані для різного господарчого використання. Ми проаналізували існуючий закордонний досвід та з’ясували, що ця альтернатива також можлива, наприклад, при проектуванні сучасних ТРЦ чи інших громадських закладів . Тому внесли відповідну зміну до ДБН, прописавши обов’язкові технічні вимоги та навантаження», — сказав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.




Також Лев Парцхаладзе підкреслив, що мова йде саме про експлуатовані покрівлі громадських будинків, тобто, такі, які дозволяють використовувати свою поверхню в різних цілях.

«Сучасний світ не здивуєш проектами, на покрівлі яких розміщується великий паркінг, спортивний майданчик, парк чи навіть окреме місто посеред мегаполісу. І ми теж маємо йти в ногу із часом. Проектами таких ТРЦ чи інших громадських закладів обов’язково повинно передбачатися виконання всіх необхідних вимог і врахування додаткових навантажень від авто, щоб це було безпечно. У таких випадках це може бути, проте ніяк не означає, що відповідні парковки будуть проектуватися на кожній громадській будівлі », — відмітив Лев Парцхаладзе.

Зміни до ДБН розроблялися фахівцями ПАТ «КиївЗНДІЕП», вже затверджені та вступлять в дію орієнтовно через 3 місяці після офіційного опублікування.

Комментарии (4)

95

09:01, 21 февраля 2019

Умно. На таких как Современник не забудьте парковку сделать.

Marikson

09:02, 21 февраля 2019

Новая тема для распила бюджета. Лучше дороги сделайте.

Малефисента

10:15, 21 февраля 2019

Так как сейчас строят, я бы не рискнула авто ставить на крышу.

Шериф

10:27, 21 февраля 2019

Вчерашняя статья .
"Посыпались: на отремонтированном участке автодороги в районе криворожской дамбы рассыпаются бордюры ."
Теперь не только машину страшно ставить будет на крыше , но и заходить в здание , завалится к е... бабушке и народ поубивает .

Ссылка скопирована в буфер обмена