57 тисяч українців отримали допомогу від «єВідновлення»

57 тисяч українців отримали допомогу від «єВідновлення»

Фото: Перший Криворізький

Понад 57 тисяч українців отримали кошти на ремонт житла або купівлю нового замість зруйнованого через бойові дії завдяки програмі «єВідновлення». Загальна сума виплат зараз становить понад 11 мільярдів гривень.

Про це йдеться на Урядовому порталі.

Програма запрацювала у травні 2023 року з послуги отримання грошової допомоги на ремонт до 200 тисяч гривень. Сьогодні також можна одержати кошти на відновлення житла до 500 тисяч гривень або сертифікат на купівлю нового, якщо неможливо відбудуватися.

Завдяки «єВідновленню»:
  • 54,5 тисяч громадян отримали виплати для відбудови пошкодженого житла на загальну суму понад 5,8 мільярдів гривень;
  • 2,8 тисяч українців придбали нові домівки за житлові сертифікати, які отримали як компенсацію за знищене житло.
Найбільше заяв про отримання допомоги надійшло з Харківської, Київської, Донецької, Миколаївської, Херсонської та Чернігівської областей.

Крім відновлення житла, програма підтримує локальні бізнеси, оскільки отримані кошти в межах «єВідновлення» можна використовувати лише в будівельних магазинах та підрядників, зареєстрованих через портал Дія.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров сказав, що «єВідновлення» — один із найскладніших сервісів в історії цифрової держави. Подібних послуг немає в жодної з країн. Сервіс дуже простий для користувача, але водночас на беку відбуваються десятки процесів — підтягуються дані з Реєстру пошкодженого та зруйнованого майна, перевіряються дані в інших реєстрах, здійснюється робота комісій на місцях тощо.

Щоб дізнатись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-канала "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну