В Маріуполі діти вбивали окупантів: роспропаганда вигадала черговий фейк для виправдання своїх злочинів

В Маріуполі діти вбивали окупантів: роспропаганда вигадала черговий фейк для виправдання своїх злочинів

Фото: Перший Криворізький

На російському телебаченні заявили про те, що нібито «спеціально навчені» 10 та 11-річні діти з Маріуполя різали окупантів ножем.

Відео з російського ефіру федерального телеканалу поширюється у Telegram. На ньому видно жінку, яка розповідає про жахи, які вона нібито бачила сама та їй розповідали солдати російської окупаційної армії.

За словами жінки, під час окупації Маріуполя росіянами, містом блукали діти віком близько 10-11 років. Вони, за її словами, нібито нападали на загарбників з ножами, вбиваючи їх. При цьому діти, як стверджує пропагандистка, володіли знаннями про те, як і куди вдаряти, що викликає думку про їхню "підготовку". Удари, мовляв, наносилися прямо під бронежилет, в напрямку печінки.

Читайте також: Інкубатор імені Зеленського: конспірологічні «розслідування» російських пропагандистів

«Ці діти ходили Маріуполем уже готовими зустрічати наших і встромляли ножі прямо в печінку під бронежилети. І що робити? Типу: “Ой, ні. Дитина. Я не буду з ним…”. На війні як на війні», — заявила росіянка, фактично закликаючи та виправдовуючи вбивство українських дітей.


Ніяких підтверджень своїм словам пропагандистка не наводить. Що типово для фейкових повідомлень.

На ці закиди відреагував радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

«Такі речі в російській пропаганді не з?являються просто так. Тут може бути дві причини. Першою може бути те, що було знайдено поховання великої кількості дітей, і є свідчення, що це було зроблено солдатами РФ. Саме для виправдання могла бути запущена ця історія. До кінця тижня ми точно будемо знати, чи є щось подібне. Друга гіпотеза — під час ударів РФ можуть гинути діти, і для виправдання вигадуються такі історії», — прокоментував Андрющенко в ефірі «Ми — Україна».



Більше спростувань фейків у спецпроєкті «Боротьба з дезінформацією» читайте на сайті «Першого Криворізького».

Фото: Владислав Нестеренко

Редактор: Денис Шабанін

Посилання скопійовано в буфер обміну