Будь класним водієм - не осором величну історію

Будь класним водієм - не осором величну історію

Фото: instagram.com

В Україні Національна поліція запустила соціальний проект «Керуй».

Основною метою проекту є поширення серед всіх учасників дорожнього руху ідеї, що Правила дорожнього руху – не просто вимоги, це спосіб вберегти життя собі, рідним, близьким та незнайомцям, які опинилися поруч.

Очільник Національної поліції України Сергій Князєв зазначив, що соціальний проект «Керуй!» покликаний привернути увагу усіх учасників дорожнього руху до проблематики аварійності на дорогах та необхідності відповідально ставитися до виконання Правил дорожнього руху.

« Це дуже важлива акція, яку ми започаткували з Консультативною місією ЄС в Україні. Вона допоможе нам напрацювати ідею, що підсвідоме дотримання правил дорожнього руху є невід’ємною частиною безпеки на дорозі усіх учасників руху », – розповів Князєв.

За його словами, стан аварійності на дорогах в Україні з кожним роком стає все більш катастрофічним.

За десять місяців 2017 року в Україні зафіксовано 133 тисяч дорожньо-транспортних пригод.

В них було травмовано 28 522 особи, а 2683 людини – загинули. Тому для врегулювання ситуації на дорогах поліція зараз працює над змінами у законодавчому полі.



Голова КМЄС в Україні Кястутіс Ланчінскас повідомив, що найбільш ефективною робота правоохоронних органів є тоді, коли є розуміння і взаємодопомога від суспільства.

«Акція впроваджена, аби нагадати нам всім: робота поліцейського – не карати за порушення правил дорожнього руху. Робота поліцейського – допомогти нам всім керувати за правилами, їздити, поважати один одного на дорозі », – наголосив глава місії ЄС в Україні.

Соціальна акція «Керуй!» спрямована саме на привернення уваги водіїв та пішоходів до необхідності дотримання Правил дорожнього руху.



Протягом певного часу водії в Києві знаходили під двірниками свого автомобіля стікер з текстом «За кермом класний водій». Ці водії зможуть наклеїти цей стікер на своє авто та/або сфотографуватися з нею та викласти в Instagram чи Facebоok пост з хештегом #керуй.

У такий спосіб громадяни зможуть долучитися до соціальної акції, яка покликана зберегти людські життя. Поки що ця акція стартувала у столиці. У подальшому вона ширитиметься територією усієї країни.


Комментарии (7)

_Alex_

13:03, 30 ноября 2017

Ага, инициаторы акции -главные нарушители ПДД в стране. Единственная специальная госструктура, которая умудрилась за год угандошить более 15% своего автопарка. Какое может быть доверие к тем кто не знает или еще хуже знает, но нарушает закон с аргументом "я так решил, можете обжаловать мое решение в суде"? Это стикеры позора НП!

Пи......ж

13:13, 30 ноября 2017

А причем тут Кривой Рог?

Yosetsu-ki

14:04, 30 ноября 2017

Пи......ж,если провести акцию в Кривбассе,то у нас таких водителей- единици

omua78

14:01, 30 ноября 2017

Перечитал статью пару раз. Так и не понял , какую историю осоромит водитель , нарушивший правила , да еще и великую ?
Это к тому , что остановившийся в неположенном месте опозорит Хмельницкого , к примеру ? Или не дай бог , святого Бандеру ?
Или имеется ввиду не столь древняя история , и позорить будут увлекательные интимные отношения , сложившиеся у нас с ЕС ?
Вы уж конкретизируйте как то , креативные вы наши )))

пессимист

17:13, 30 ноября 2017

ничего не понятно в чем суть акции? как определяли классных водителей, которые под дворниками находили стикер с текстом «За кермом класний водій»?

Авганец

17:40, 30 ноября 2017

Хорошая акция должна помочь многим

Злойе

17:46, 30 ноября 2017

робота поліцейського – не карати за порушення правил дорожнього руху. Робота поліцейського – допомогти нам всім керувати за правилами, їздити, поважати один одного на дорозі? Да ну!? А то что только повесят (снимут) знак, так сразу под ним стоят - пасутся... Нет чтоб объяснить, показать отсутствие (наличие нового знака... Много водителей (пешеходов) обращают внимание на знаки на дороге, по которой ездишь (ходишь) каждый день?

Ссылка скопирована в буфер обмена