Укрзалізниця витратить 16 мільярдів гривень на модернізацію підприємства

Укрзалізниця витратить 16 мільярдів гривень на модернізацію підприємства

Фото: Первый Криворожский

«Укрзалізниця» отримала дозвіл здійснити у 2017 році витрати на оплату капітальних інвестицій у розмірі до 16 мільярдів гривень до затвердження фінансового плану.

Постанова Кабміну «Щодо деяких питань діяльності публічного акціонерного товариства «Українська залізниця», знімає обмеження по витратам коштів на капітальні інвестиції.

16 мільярдів гривень «Укрзалізниця» витратить на закупівлю піввагонів (вантажні вагони - ред.) та виготовлення на власних заводах-філіях 3000 вантажних піввагонів, 50 пасажирських вагонів, модернізацію вантажних вагонів та 200 пасажирських вагонів.

Як повідомляє прес-служба «Укрзалізниці», за ці кошти також буде продовжено будівництво Бескидського тунелю, реконструкцію колій та стрілочних переводів. Заплановано інфраструктурний проект у співпраці з міжнародними фінансовими організаціями ЄІБ (Європейський інвестиційний банк, - ред.) та ЄБРР (Європейський банк реконструкції та розвитку, - ред.) – електрифікацію дільниці Долинська-Миколаїв.

«Вчасні капітальні вкладення дають можливість реалізувати проекти з оновлення рухомого складу, реконструкції інфраструктури, збільшення пропускної спроможності.

Це дозволить інвестувати не лише у розвиток залізничної галузі, а й загалом в економіку України, завантажити українські підприємства, створити нові робочі місця. Лише на сталь у 2017 році Укрзалізниця витратить більше 3 мільйонів гривень
», – зазначив керівник «Укрзалізниці» Войцех Балчун.

Комментарии (1)

Вженеп'ю Бонема

14:29, 03 января 2017

Нет,сначала забор с Россией достройте,там немного осталось!

Ссылка скопирована в буфер обмена