Прості правила для безпечного руху автомобіля в негоду (Поради ДАІ)

Прості правила для безпечного руху автомобіля в негоду (Поради ДАІ)

Фото: pw5.ddns.info

Наразі у країні переважає досить похмура погода з дощами і туманами.

В зв'язку з цим Державтоінспекція Дніпропетровської області нагадує водіям прості, але такі важливі правила безпечної їзди в негоду:

- Перше і найважливіше правило в умовах поганої погоди і обмеженої видимості - дотримання безпечного швидкісного режиму та дистанції. В даному випадку у водія буде можливість вчасно відреагувати на зміну дорожньої ситуації і при необхідності безпечно зупинитися перед несподіваною перешкодою, адже в екстреній ситуації автомобіль значно легше контролювати саме при русі на невеликій швидкості.

- У перший час після початку дощу потрібно бути особливо уважним і обережним, не перевищувати швидкість, не робити різких маневрів і гальмувань. Справа в тому, що на початку дощу бруд, що є на дорозі, розмокає, й дорога стає надзвичайно слизькою.

- Якщо дощ настільки сильний, що ви втрачаєте з поля зору транспорт, що їде попереду, необхідно відмовитися від продовження руху. В даному випадку рекомендується виїхати на узбіччя і зупинитися, обов'язково включивши при цьому аварійну світлову сигналізацію.

- У дощ, а особливо з настанням сутінок, водіям і пішоходам для підвищення безпеки рекомендується обов'язково виділити себе на дорозі. Водії повинні заздалегідь включити на своїх автомобілях габаритні вогні, ближнє світло фар або протитуманні фари, а пішоходи - по можливості використовувати світлий одяг і світлоповертаючі елементи, що дозволить водіям здалеку їх побачити на дорозі та вжити відповідних заходів.

- Навіть в гарну погоду світло фар зустрічного транспорту заважає водіям здалеку помітити людину на дорозі, а в дощ, видимість для водіїв скорочується ще сильніше - на мокрій дорозі вночі відбивається світло фар і дорожніх ліхтарів. Пішоходам важливо враховувати цю особливість і несподівано не виходити на дорогу, починати перехід проїзної частини тільки переконавшись у тому, що всі машини зупинилися. Крім того, перехід дороги потрібно намагатися закінчити вчасно і не залишатися на розділювальній смузі.

Державтоінспекція Дніпропетровщини звертається до водіїв з проханням бути особливо уважними та обережними за кермом, неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху, уважно стежити за прогнозами синоптиків та дотримуйтесь порад Державтоінспекції.

Комментарии (8)

08:49, 23 октября 2015

ЛУЧШЕ ПРОСВЕТИТЕ КАК ПРОЕЗЖАТЬ КОЛЬЦО 95-ГО И КТО КОГО ДОЛЖЕН ПРОПУСКАТЬ СОГЛАСНО ПДД

09:01, 23 октября 2015

Выезжай на зелёный но при этом пропусти машины уже едущие на кольце. Но это не гарантирует что и тебя пропустят.

09:10, 23 октября 2015

В АВТОШКОЛЕ УЧАТ ЧТО ПРОПУСКАТЬ ДОЛЖНЫ ТЕ ,КТО НА КОЛЬЦЕ !!!!УЧУСЬ СЕЙЧАС

09:11, 23 октября 2015

Какие пункты ПДД проезд регулироваемого перекрестка с круговым движением?,,?

09:14, 23 октября 2015

Такое чувство что все слепые и купили вод. Удостоверение, выезжаешь на зелёный как сказали выше и пропускаешь уже едущих, так как висит знак что кольцо главная дорога, ничего сложного нет, а 70% водителей тупить начали

jbfly2016

09:34, 23 октября 2015

Да вы чё там все права купили или как?? 1е это то что вчера знаки уступи дорогу сняли! И теперь все едущие по кольцу должны уступать заезжающим на кольцо!! 2е даже когда знаки ещё висели и работали светофоры едущим по кольцу нужно было уступать дорогу тем кто заезжает на кольцо! Уступи дорогу действовал только при отключенных светофорах!! И точка!! дальнейшее разжевывание темы считаю бессмысленным! Тем более уступи дорогу вчера сняли и повесил движение по рядам!

10:38, 23 октября 2015

id1468764766775852, подтверждаю.всё именно так.

10:15, 23 октября 2015

[Гость] Водила, а еще удивляются почему так много дтп, люди элементарных понятий о знаках приоритета не знают..

Ссылка скопирована в буфер обмена