Огляд цін на продукти для новорічного столу

Огляд цін на продукти для новорічного столу

Фото: Перший Криворізький

Цього року продукти для новорічного та різдвяного столів криворіжців значно подорожчали. Такий висновок зробили співробітники Інститут аграрної економіки та журналісти «Першого Криворізького» під час підготовки для читачів огляду цін на основні новорічні продукти у супермаркетах міста.

За підрахунками спеціалістів Інституту аграрної економіки новорічне меню зі страв, які є традиційними для столу середньостатистичної родини — салати, м’ясні та рибні продукти, овочі, фрукти, хлібобулочні та кондитерські вироби, напої тощо, — обійдуться близько 2 тисячі 655 гривень, тобто на 43,9% дорожче, ніж торік.

Сьогодні одні з лідерів подорожчання — яйця та цитрусові. Наприклад, в одному з супермаркетів за 10 яєць треба буде заплатити від 65 гривень до 80 гривень. А за кілограм апельсинів — 70 гривень.




М’ясо птиці залишається найдешевшим з-поміж видів м’яса. За 1 кг філе курячого свіжого доведеться заплатити у місцевих магазинах, в середньому, 134 гривні. А за свинину ціни стартують від 11 гривень за 100 грамів.



Також за ціною на яйця виросли ціни на майонез, яким заправляють традиційні новорічні салати. Тому за 300 грамів майонезу 30% жирності доведеться заплатити від 35 до 70 гривень.




Сирна та ковбасна нарізки на новорічний та різдвяний столи обійдуться криворіжцям від 90 до 300 гривень, і залежності від виду ковбас та сирів.



Також на багатьох столах українців можна побачити червону ікру, 100 грамів якої коштує від 200 до 450 гривень.



Ціни на шампанське у цьому році також зросли, але у супермаркетах Кривого Рогу можна придбати пляшку і за 90 гривень.



Редакція «Першого Криворізького» бажає кожному читачу спокійних та мирних святкових днів! Віримо у перемогу та ЗСУ!



Посилання скопійовано в буфер обміну