Поліцейські закрили кримінальне провадження по факту нападу на головну редакторку сайту «Перший Криворізький»

Поліцейські закрили кримінальне провадження по факту нападу на головну редакторку сайту «Перший Криворізький»

Фото: Первый Криворожский

Правоохоронці закрили кримінальне провадження, яке було відкрито після того, як на головну редакторку сайту «Перший Криворізький» Софію Скибу напав бізнесмен. Про закриття справи повідомив адвокат Максим Гореліков.

Нагадаємо, 15 вересня 2018 року наша редакторка виконувала посадові обов’язки та висвітлювала зібрання мешканців житлового масиву Кресівський-2. Люди вийшли на мітинг, оскільки виступали проти будівництва теплиць на 6 земельних ділянках без документів. Вони стверджували, що забудовники (а серед них, ймовірно, можуть бути громадяни Ларіоненко та Борисюк) ведуть будівництво без дозвільних документів.

Під час зйомки на Софію Скибу напав представник забудовника Олександр Борисюк. Зазначимо, що чоловік відмовився представлятись, його ім’я сказали мешканці Кресівського-2. Чоловік заважав нашій головній редакторці знімати, кидався на камеру та хапав її за руки.

Про це редакція сайту «Перший Криворізький» раніше повідомляла тут.

Дані по факту нападу на нашу редакторку були внесені до ЄРДР не протягом доби, як це передбачено законодавством. Подробиці тут.

Під час заходу, присвяченому безпеці журналістів, який відбувся у Кривому Розі 18 січня, заступник начальника Криворізького відділу поліції Микола Верповський пообіцяв розібратись у ситуації, що склалась

Наразі стало відомо, що правоохоронці закрили справу. Вони стверджують - нема складу злочину.

Читайте також: Кривий Ріг і Дніпропетровська область на другому місці по кількості нападів на журналістів

За словами мешканців житлового масиву Кресівський-2 аналогічна ситуація відбувається з забудовами теплиць. Люди кажуть, що документів на будівництво у підприємців нема, але будівництво продовжується й надалі.

Кримінальні провадження щодо псування земель і самоправства теж закриті, повідомив редакції адвокат Максим Гореліков. Юристи оскаржуватимуть це рішення. Редакція продовжує слідкувати за розвитком подій.

Читайте також: Підозрюваних у нападах на активістів, депутатів і журналістів в Кривому Розі поки не знайшли


Комментарии (6)

ivan68

18:13, 13 февраля 2019

Что-то я вообще не понял в чём возня. Получается, что для соседей поле с амброзией гораздо лучше, чем теплицы? Ведь наверняка эта земля не обрабатывалась годами, да и вряд ли кто-то рисковал бы тратить свои деньги на чужой земле. Одно из двух: или жаба или тупость.

Patriot kr

19:19, 13 февраля 2019

А чому на головну редакторку, а не редакториню?
Якщо вже косити під СТБ, то косити треба до кінця.

amigeronski

19:52, 13 февраля 2019

***

АЕ

21:37, 13 февраля 2019

интересно эта *** считает нормальным своим поведение тыкая свою убогую камеру в лицо человека ,без его согласия?так может ей одним местом перед лицом помохать?

АЕ

21:41, 13 февраля 2019

я никак не пойму ,куда смотрят хозява 1кэр?Как можно такую держать главным редактором?

Шаленый_лобстэр

09:34, 14 февраля 2019

самоё смешное что исходя из безграмотности статьи автор и есть эта скиба

Ссылка скопирована в буфер обмена